Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  CHP ve ADD’den Uğur Mumcu için anma çağrısı
CHP ve ADD’den Uğur Mumcu için anma çağrısı
 
   

      Kartal yaptığı açıklamada, 24 Ocak 1993 günü otomobiline konulan bir bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, Gazeteci Uğur Mumcu’yu, ölümünün 20. yıldönümünde anacaklarını belirtti. Kartal, Usta Gazeteci Uğur Mumcu’yu anmak üzere 24 Ocak Perşembe günü ilçedeki Atatürk Anıtı önünde 12.30’da anma toplantısı ve aynı akşam Şinasibey Toplantı Salonu’nda Hukukçular Derneği ve Turkuaz THM topluluğu ile birlikte şiir ve müzik dinletisi gerçekleştireceklerini ifade etti.
      Kartal, şunları kaydetti: “Uğur Mumcu, Atatürkçü, laik, antiemperyalist, tam bağımsız demokratik Türkiye’ den yana kimliğiyle, terörün, yobazların, hırsızların, çıkarcıların düşmanı, dürüstlüğün, namusun, cesaretin, yiğitliğin simgesi oldu. Uğur Mumcu, siyaset-tarikat-mafya arasında oluşturulan üçgenin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu, tüm Türkiye’ye anlatmaya çalıştı. Bu konuda yazdı ve bu konuda mücadele verdi. Bugün Uğur Mumcu gibi gazeteci, yazar, hukukçu aydınlara ülkemizin çok daha büyük ihtiyacı var.
      Uğur Mumcu yaşasaydı, güçlü kalemi, engin görüş ve düşünceleriyle toplumu aydınlatır, uğruna canını verdiği bağımsız, laik, demokratik Türkiye mücadelesine büyük katkıları olurdu. Kutsal inançlarımızı siyasete alet eden din bezirganlarının, çıkarcıların, hırsızların, işbirlikçilerin ipliği daha açık pazara çıkardı. Ülkemizin bugün içinde sürüklendiği durumu yıllarca önce gören Uğur Mumcu’nun bu yurtsever, fedakar, örnek mücadelesi, mücadelemize ışık olmaktadır. CHP Ereğli İlçe Örgütü olarak, Uğur Mumcu dostlarını, tüm CHP’lileri ve Ereğli halkını Atatürk Anıtı önündeki anma toplantısına ve ayrıca akşam düzenlenecek şiir ve müzik dinletisine katılmaya davet ediyoruz.”

      ADD DE ANMAYA ÇAĞIRDI
      Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şubesi de yaptığı açıklamayla, ilçe halkını Uğur Mumcu’yu anma törenine davet etti. ADD’nin açıklamasında, “Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, hukukun üstünlüğünü her şeyin üzerinde tutan bir hukuk adamı ve kalemi her türlü baskıya karşı asla bükülmeyen yürekli araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 20. yıldönümü nedeniyle 24 Ocak 2013 Perşembe günü saat 12.30’da Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlenmiştir. Tüm Ereğli halkını anma törenine davet ediyoruz.” denildi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.224.44.108  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır