Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli Belediyesi protokol imzaladı
Ereğli Belediyesi protokol imzaladı
 
   

      6 ülkeden 7 kardeş kent ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdüren Ereğli Belediyesi, bu kardeş kentlerle olan ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilere ve ortaklıklara önemi vermeye devam ediyor. Ereğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl sivil toplum diyaloguna yönelik hazırlanan “Girişim Türkiye-Sivil Toplum ve AB Topluluğu’nda Demokratik Katılımın Geliştirilmesi, Türkiye’deki Üçüncü Sektör ve Sosyal İçerme” isimli proje, İtalya’nın Friuli Venezia Giulia Bölge İdaresi (FVG) tarafından ödüllendirilmişti. Bu proje, onaylanan 27 proje teklifi içinde en iyi değerlendirme puanı alarak, sıralamada birinci proje olmuştu.
      Kardeş kentler arası ortak proje üretme konusunda bu başarıyı sağlayan Ereğli Belediyesi, bunun yanında merkezi Nevşehir’de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin proje lideri olduğu ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları’nın Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Hibe Programı Ortaklık Sözleşmesi’ni imzaladı. Protokol, Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana tarafından Nevşehir’e götürülecek. Projenin imza altına alınması için ülkemize gelen İtalya’nın Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Zonguldak Belediyesi’nden üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu görüşmede Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık hazırlanan protokole imza atarak Santaliana’ya teslim etti.

      SANTALİANA: BELEDİYE BAŞKANLARINI BULUŞTURMAK İSTİYORUZ
      Diego Santaliana ve beraberindeki Zonguldak Belediyesi yetkililerini konuk eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yakın sayılabilecek bir süre öncesinde kardeş kent ilişkilerini başlattıkları İtalya’nın Monfalcone Belediyesi ile önemli bir birliktelik gerçekleştirerek kayda değer sosyal projelere imza attıklarını ve bu sebeple de büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Santaliana’yı ikinci kez ilçede ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Posbıyık, her iki belediye arasında bundan sonra da önemli projeler ve çalışmalar gerçekleştireceklerinin altını çizdi. Posbıyık, bu yıl 20.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne Monfalcone Belediye Başkanı, belediye yetkilileri ve kentin folklor guruplarını davet etmek istediklerini sözlerine ekledi.
      Monfalcone Belediyesi, İtalyan Yerel Yönetimler Birliği (ALDA) ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana, Ereğli Belediyesi ile sağlanan olumlu diyalogdan dolayı çok mutlu olduklarının altını çizerek, Ereğli Belediyesi ile olan kardeş kent ilişkilerinin, Monfalcone Belediyesi için önemli bir prestij olduğunu söyledi. Türkiye’de, 20’den fazla kentin katılımıyla hayata geçirilmesi planlanan yeni projelerine Ereğli Belediyesi’nin de katkı ve emek vermesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Diego Santaliana, merkezi Nevşehir’de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin proje lideri olduğu ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları’nın Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Hibe Programı’ başta olmak üzere, iki kardeş kent arasında gerçekleştirilecek yeni projelerin görüşülmesi amacıyla Monfalcone ve Ereğli Belediye Başkanlarını bir araya getirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Santaliana, İtalya’ya gider gitmez, Posbıyık’ın festival davetini Monfalcone Belediye Başkanı’na ileteceğini de sözlerine ekledi.

      POSBIYIK: İŞBİRLİĞİ PROJELERİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR
      Diego Santaliana’nın konuşmasının ardından, üzerinde durulan proje ile ilgili bilgiler veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bütçesi 155 bin avro (euro) olan bu hibe programının amacının, kadına yönelik şiddet ile mücadele konusunda yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişiminin desteklenmesi olduğunu belirtti. Posbıyık, kardeş kentlerden İtalya’nın Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana’nın bu projenin protokolünün imza altına alınması amacıyla Ereğli’de bulunduğunu hatırlatarak, diğer ekonomik, sosyal ve kültürel konularda işbirliği ve çalışmaların araştırılması için neler yapılabileceği konusunda da Santaliana ile fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
      Proje ve proje faaliyetlerinin Türkiye’nin 24 ilinden bir ve ya daha fazlasında yer alması gerektiğini belirten Posbıyık merkezi Nevşehir’de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin proje lideri olduğu Nevşehir, Kırşehir, Ereğli, Zonguldak Belediyeleri ile Ahiler Kalkınma Ajansı, İtalya’dan Kardeş Kentimiz Monfalcone, Sacile Belediyeleri ve CMC Hope isimli STK, İtalya’dan ALDA (İtalya Yerel Yönetimler Birliği), Slovenya’dan Gorizia İl İdaresi, Koper Sosyal Çalışma Merkezi ve Primorska Üniversitesi Bilim ve Araştırma Merkezi, Novo Mesto Gönüllü Kalkınma Derneği’nin proje ortağı olarak yer aldığı toplam bütçesinin 155 bin avro olduğunu, projenin ortaklık sözleşmesini imzalayarak Nevşehir’e göndereceklerini bildirdi.
      25 Ekim 2011 tarihinde İtalya’nın Monfalcone ve Brindisi Belediyeleri ile imzalamış oldukları Kardeş Kent Anlaşması çerçevesinde iki ülkenin belediyeleri arasındaki işbirliği çalışma arzusu ve temposu ile ürettikleri projelerin her geçen gün artarak devam ettiğine vurgu yapan Posbıyık, ALDA yetkilisi Diego Santaliana’nın bu amaçla kendilerini ziyarete geldiğini ve mevcut projeler ile diğer ekonomik, sosyal ve kültürel konularda işbirliği ve çalışmaların artırılmasına yönelik olarak da önemli görüşmeler yapacaklarını ifade etti.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.91.8.23  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır