Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  GMİS Genel Başkanı Alabaş Posbıyık’ı ziyaret etti
GMİS Genel Başkanı Alabaş Posbıyık’ı ziyaret etti
 
   

     27 Ocak Pazar günü Zonguldak’ta Madenci Anıtı önünde düzenledikleri ‘Emeğe Saygı’ mitingine destek ve katılım nedeniyle teşekkür ziyaretlerinde bulunduklarını belirten Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Çarşamba günü Karadon, Gelik ve Kilimli işletmelerinde madencilerimizi ziyaret ettik. Perşembe günü de Üzülmez ve Maden Makineleri Fabrikamıza ziyarette bulunduk. Bugün de Kozlu ve Armutçuk müesseselerimizi ziyarete gelmişken, sizleri de ziyaret etmek istedik. Hem katılımınız, hem de vermiş olduğunuz destekten dolayı size teşekkür ediyoruz.” dedi.

     “İYİCE EZİLMEYE BAŞLAMIŞTIK, MİTİNGLE UMUTLARIMIZ YEŞERDİ”
     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, bir Belediye Başkanı olmanın da ötesinde, Zonguldak’ta yaşayan bir vatandaş olarak Genel Maden İşçileri Sendikası’na miting nedeniyle teşekkür ettiğini ifade ederek, şöyle dedi: “Umutlarımız tükenmek üzereydi. Zonguldak’tan neden ses çıkmıyor diye beklentilerimiz vardı. Hep bu beklenti içerisindeydik. Ama bizim umutlarımızı yeşerttiniz. Sadece Zonguldak halkına değil, tüm Türkiye’ye, hatta Avrupa ve dünyaya çok güzel mesajlar verdiniz. Herkesin yüreksiz, ürkek, çekingen olduğu bu dönemde, Zonguldak’ın elindeki imkanlarının sürekli olarak alındığı, sessiz bir ortam içerisinde kaldığımız için maalesef iyice ezilmeye başlamıştık. Bir ses yükselmesi gerekiyordu. Yine her zaman olduğu ve gururla andığımız gibi, madencilerimiz inanılmaz bir olayı gerçekleştirdi. Çünkü artık umutlarımızı iyice kesmeye başlamıştık. Ama demek ki Zonguldak, rahmetli Şemsi Denizer’den kalan öğelerini, demokratik anlayışını ve işçi haklarını koruma noktasındaki düşüncelerini gerektiğinde net bir şekilde ortaya koyabileceğini çok iyi bir mesajla Türkiye’ye duyurdu.”

     “BİR AN ÖNCE MADEN İŞÇİSİ ALINMASI GEREKİYOR”
     Düzenlenen mitingin, işçi hakları ve ilerleme adına iyi olduğunu anlatan Posbıyık, kendisinin de Belediye Meclis üyeleriyle birlikte katıldığı mitingin, umutlanmalarını sağladığını söyledi. Madencilerin öncülüğünde, Türkiye’deki tüm emek güçlerinin, sendikalarının bir araya getirilmesinin başarı olduğuna da vurgu yapan Posbıyık, şunları kaydetti: “Bunu görmekten son derece mutlu olduk. Emeği geçenleri ve tüm madencileri kutluyorum. Taşeronlaşmaya hayır diyoruz. Belediye’de de taşeron işçilerimiz var. Ama madencilik alanındaki taşeron işçilerinin çok daha zor şartlar altında olduklarını biliyoruz. Taşeron işçilerimizin artık, daimi işçi olarak anılmasını istiyoruz. Taşeron işçilerimize biz de Belediye olarak asgari ücret veriyoruz. Nasıl zam verebiliriz diye yollar arıyoruz. Yol, yemek parası vermek suretiyle, hukukun izin verdiği çerçevede, koşullarını olabildiğince iyileştirmeye çalışıyoruz. Ancak elbette madencilerin çalışma şartlarının ne kadar ağır olduğunu iyi biliyoruz. Onların daimi işçi olmaları ve tüm özlük haklarını almaları lazım.
     Zonguldak’ın ayağa kalkması gerekiyor. Zonguldak’ta yaşayanlar, işçi alınmasını istiyor. Eğer bu gerçekleşmezse, işçi alınmazsa; benim kişisel inancım odur ki, maden ocaklarını kapatmak üzere bir plan hazırlandığı noktasında düşüncelerim var. Böyle bir ortamda, böylesine özgüvenle haykıran maden işçilerine destek verilmezse, işçi alımı gerçekleşmezse, başka planlar mı var diye ben ve tüm vatandaşlar düşünmeye başlayacaklardır. Mutlak suretle maden işçisi alınması, üretime katkıda bulunmak suretiyle, dışarıdan milyon dolarla ithal edilen, ülkemizi gerçekten büyük zararlara sokan bu ortamın kaldırılması ve hemen toprağın altında kalan madenimizi kendi emekçilerimizle kendimizin çıkarması için çalışma yapılması gerekir. Bu konuda yapılacak her türlü olumlu adımı alkışlamaya, teşekkür etmeye hazırız. Aksini düşünmek istemiyoruz. Bu mitinglerden daha büyükleri de olur diyoruz. Ama biz o noktaya gitmek istemiyoruz. Hakların verilmesini, işçi alınmasını istiyoruz.”
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.149.26.176  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır