Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Odabaş: Sözleşme taslağını MESS’e sunduk
Odabaş: Sözleşme taslağını MESS’e sunduk
 
   

     Ziyarette konuşan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli’deki büyük bir sivil toplum olduklarını belirterek, ana muhalefet partisi CHP’nin Ereğli’deki İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek ilçe gündemi ve işçilik yaşamı üzerine görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirtti. Odabaş, şöyle dedi: “Omuz omuza olmamız gereken dönemlerden geçiyoruz. Çünkü dün işveren sendikası olan MESS’e, sözleşme taslağını teslim ettim. Sürece başladık. Bugün de işyerindeki lokal temsilcisi arkadaşlarımızla, işçi arkadaşlarımızla bir toplantı yapıp, taslağın içeriğini anlatacağız. Bunun masada bitmesi tarafındayız ama tabii ki üretimden gelen gücümüzü, alın terimizi de almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ekibimizle, yönetim kurulumuzla ve işçi arkadaşlarımızla birlikte bu inancı taşıyoruz. Artık bu saatten sonra her şeyin hayırlı olmasını diliyorum.”

     KARTAL: SÖZLEŞME DÖNEMİNİN ÇETİN GEÇECEĞİ BELLİDİR
     Türk Metal Sendikası’nın partilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da, “Türk Metal Sendikası Türkiye’de ve metal sektöründe, en güçlü ve en kitlesel örgütlerimizden birisidir. Bölgemizin de en güçlü sendikalarındandır. ERDEMİR de bölgenin en büyük işletmesidir. Böyle bir işletmede, köklü bir sendikal geleneği, örgütlenmeyi başarıyla götürdükleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki mücadelelerinde bizim üzerimize düşen bir şey olduğunda, biz her zaman ERDEMİR işçilerinin ve onların temsilcilerinin yanlarında olmaya hazırız.” dedi.
     ERDEMİR temsilcisi MESS ile ERDEMİR’de yetkili sendika olan Türk Metal’in bir sözleşme dönemine girdiklerini anımsatan Kartal, şunları kaydetti: “Uzun yıllardan bu yana ERDEMİR ile sözleşmeler oluyor. Bu dönemde de çok çetin sorunlar olacağı bellidir. Bu nedenle ERDEMİR işçilerinin örgütlü bir şekilde, omuz omuza çalışanların iş güvencesi, ekonomik ve sosyal hakları için sonuna kadar, gerektiğinde üretimden gelen güçlerini de kullanmadaki kararlılıklarını gördük. Elbette ki sendikacılık böyle olmalıdır. Kavgalar, birlikteliği bozacak argümanlar olmamalıdır. Masada belirlenmelidir ancak bazen öyle durumlar oluyor ki, masada çözümlenemeyebiliyor. Böylesine bir durumda da işçiler örgütleriyle omuz omuza, ekonomik ve demokratik haklarını sonuna kadar savunmalıdırlar. Bize düşen de, bu demokrasi, hak ve emek mücadelesi veren insanların yanında olmaktır. Emeğin üstünlüğünü savunan bir parti olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.217.146.61  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır