Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Yatırım davetleri sonuç vermeye başlıyor
Posbıyık: Yatırım davetleri sonuç vermeye başlıyor
 
   

     Toplantıda, Belediye Başkanı Halil Posbıyık Belediye Meclis üyelerinden Miktat Güngör’ün ani vefatından duyduğu üzüntüyü belirtti. Kısa süre önce yaşamını yitiren merhum Meclis Üyesi Miktat Güngör’ün adının Kepez Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu sokağa verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Göngör’ün görev yaptığı Denetim Komisyonu ve Plan-Bütçe Komisyonu üyeliklerinde oluşan boşluk nedeniyle de seçim yapıldı. Güler Demiroğlu ve Abdülkadir Sözer’in aday olduğu Denetim Komisyonu üyeliğine, yapılan gizli oylama sonucu, 10’a 11 oyla Güler Demiroğlu seçildi. Demiroğlu, başka aday olmaması nedeniyle Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine de getirildi.
     Belediye’deki görev değişiklikleri konusunda Meclis’e bilgi verilen toplantıda, 2013 yılında fazla çalışma yaptırılması konusu da karara bağlandı. Belediye’nin bankalardaki mevduatları ile diğer tüm alacaklarının kamu hizmetine tahsis edilmesi de Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Ulaştırma Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’ne yeni birer araç alınması Hukuk İşleri Komisyonu’na havale edildi. Bazı parsel satışlarının da görüşüldüğü toplantıda, imar planı tadilatlarına ait komisyon raporu da Meclis’ten geçti. Toplantıda, Ereğli Belediyespor Kulübü’ne 2012-2013 sezonu için 165 bin lira nakdi yardım yapılması da kararlaştırıldı.

     “YATIRIM GELMESİ İÇİN ÇABAMIZ SÜRÜYOR”
     Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’de çeşitli yatırımların yapılması için başlattıkları girişimlere geri dönüşlerin başladığını dile getirdi. Posbıyık, şöyle dedi: “Yatırımlar konusunda Erdemir yetkilileri de büyük faaliyet içindeler. Biz de deniz konteynırı yapan bir Alman firması ile görüşmeler yapıyoruz. Kendilerini Erdemir yetkilileri ile de görüştürdük. Hem Erdemir’in sacından hem de limanlarından yararlandırmak için girişimler başladı. Yakın zamanda Alman yetkilileri Ereğli’de ağırlayacağız. İlk etapta 300, ilerleyen zamanlarda da 700 kişi çalıştırmayı düşünüyorlar. Bu olay ciddi olarak gerçekleşmeye başladı. İkinci bir firma ile de görüşmeler var. Bu firma da çok önemli bir yatırımcı. Ancak kendisi hakkında elimizde net bilgiler yok. Kendileriyle görüşmemiz lazım. Onlarla ilgili net bir şeyler söyleyemiyorum. 8 Şubat günü kendileri ile görüşme yapacağız. Eğer bugüne kadar söylediklerinde doğruluk payı varsa bu yatırım da Ereğli’nin kurtuluşu olacaktır. İlçemize yapılabilecek yatırımlarla ilgili konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
     Belediye Başkanı Posbıyık, ilçede şehir içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüslerinin taşıma ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını da ifade ederken, halk otobüslerinin akıllı kart uygulamasına geçiş kararı ile ilgili olarak halkın ve otobüs sahiplerinin kafasının karıştırılmaya çalışıldığını söyledi. Posbıyık, yeni sistemin daha verimli olacağını kaydetti.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 » HALİL BEY; LÜTFEN ŞU BİLGİ KİRLİLİĞİNE BİR SON VERİR MİSİNİZ? Ünal SAVAŞ

HALİL BEY; 06 ŞUBAT 2013 GÜNÜ YAPILAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA, HALK OTOBÜSLERİNİN AKILLI KART UYGULAMASINA GEÇİŞ KARARI İLE İLGİLİ OLARAK HALKIN KAFASINI KARIŞTIRAN BAZI İNSANLAR OLDUĞUNU İDDİA EDEREK;

ÇİLEK HALK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİ’NİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONU KONGRESİNİN OLACAĞINDAN DOLAYI BELLİ KESİMLER TARAFINDAN BAZI SPEKÜLASYONLAR YARATILDIĞINI VE BİRKAÇ GAZETECİNİN DE BUNA ÇANAK TUTTUĞUNDAN BAHSETMEKTESİNİZ.

HALİL BEY; LÜTFEN BELLİ KESİMLER VE BİRKAÇ GAZETECİ TARAFINDAN ORTAYA ATILAN AKILLI KART UYGULAMASI SPEKÜLASYONLARIYLA İLGİLİ OLARAK KAMUOYUNA GERÇEKLERİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE ANLATMA ZAHMETİNDE BULUNARAK, BU KONUDAKİ BİLGİ KİRLİLİĞİNE BİR SON VERİR MİSİNİZ?

SÖZÜN ÖZÜ: GERÇEKLERİN ÜZERİ ÖRTÜLEMEZ. ÖRTÜLMEYE KALKIŞILSA BİLE ZAMANI GELDİĞİNDE “SAHİLDEKİ TRİLYONLUK SÜS HAVUZUNUZUN FISKİYELERİ GİBİ” FIŞKIRIRLAR. BUNU ASLA UNUTMAYINIZ.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“İNANIYORUM Kİ, BİR GÜN HERKES FESTİVALE HAYIR DİYECEK.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, 2005, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 07 Şubat 2013- 17:17
 
IP   3.17.5.30  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır