Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Bolboceanu: Ereğli stratejik bir kent
Bolboceanu: Ereğli stratejik bir kent
 
   

     ERİD yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu’yu ilçede görmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ereğli’nin tarihi, bugünkü durumu ve ekonomik yapısı hakkında konuğu büyükelçiye bilgi veren Posbıyık, “Ereğli ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş bir kenttir. Karadeniz’e komşu ülkeler de göz önüne alındığında 800 milyonluk bir nüfusa hitap edebilecek ekonomik potansiyelimiz var. Bu konuda denizimizle, karayollarımızla hazır bir kentiz. Yatırımlara açık bir kent konumundayız. Bu konuda da sağlam bir altyapımız var.” dedi.
     Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu ise, Ereğli’de düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne de katılmayı çok istediğini belirterek, Moldova ve Ereğli ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi ve her iki ülke arasında bilgi ve kültür alışverişinin sağlanması için katkıda bulunmak istediğini söyledi. Bolboceanu, şöyle dedi: “Ereğli bölge olarak, stratejik açından büyük öneme sahip kentlerden biri. Ereğli, Karadeniz’in en önemli kentlerinden biri ve inanıyorum ki bölge genelinde yapılacak çalışmalarla çok iyi noktalara da gelebilecektir. Özellikle sanayi konusunda ortak hareket edebileceğimiz çalışmalar yapmak için ekipler oluşturabiliriz. Moldova’nın en büyük folklor ekibini de festivalinize getirebiliriz. Sayın Başbakan Erdoğan da iki ülke arasındaki serbest ticaret konusuna büyük önem veriyor. Bu konuda da iki ülke arasında yakın bir zamanda anlaşma imzalanacaktır. Bunun umudu içerisindeyiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.66.67  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır