Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Fatih’in çınarları bakıma alındı
Fatih’in çınarları bakıma alındı
 
   

     Ereğli’de 7 adet olan ve Fatih Sultan Mehmet’in talimatı ile dikilen, yaklaşık 500 yıllık olduğu bilinen çınar ağaçları, Anıtlar Kurulu’nun izni ile Ereğli Belediyesi tarafından bakıma alındı. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethinden önce Ereğli’ye gelmiş, sur duvarlarını alarak İstanbul Rumeli Hisarı’nı yaptırmış. Fatih, Ereğli’yi anmak adına, ilçenin güzide noktalarına çınar ağaçları diktirmişti.
     Çalışmalar hakkında bilgi veren Ereğli Belediyesi Temizlik ve Park Bahçeler Sorumlusu Sezgin Okumuş, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “İlçemizde birçok anıt ağaç var. Bunların hepsi müze envanterinde kayıtlıdır. Ağaçların belirli bir biyolojik ömrü var. Kötü hava şartları, kirli hava ve ağaçlara uzun yıllar bakım yapılmaması, biyolojik ömürlerinin dolmasından dolayı, belli bir müddet sonra içleri çürümeye, boşalmaya başlıyor. Bunların en tipik örneği çınar ağaçlarıdır. Biz çınar ağaçlarının bakıma ve restorasyona ihtiyacı olduğunu gördük. Bunun için de Tarih Doğa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan ağaçların restorasyonu ile ilgili yaklaşık 1 yıl önce izin için başvurduk. Bu ağaçlar yaklaşık 500 yıllık.” dedi.
     Ereğli Belediyesi Başkan Danışmanı Raif Tokel ise ağaçların bakımı bittikten sonra çevresinde de düzenleme yapacaklarını söyledi.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » çınar ağacının en önemli özelliği yer üstündeki gövdesi kadar yer altında kökleri vardır.gövdesinin gölgesi kadar alanda betonlaşma yapılamaz direk toprağa ve yağmur suyuna ihtiyacı vardır.çınar ağacının gövdesinin iz düşümünde bu yaşam alanını havuzla kafe ile yolla kapatırsanız .ağaç içten çürür.sizde çıkar gece vakti dalları milletin üstüne düşeçek diyerek traşlayıp durursunuz.zaten sonbaharda yapraklarıda dert oluyor.ereğlinin tarihede anıtlara da ihtiyacı yok siz kesmeye ve budamaya devam edin. -   rıza keleş / 10 Şubat 2013- 18:26
 
IP   3.147.66.149  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır