Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Halk Otobüsleri Genel Kurulu’nda Akyüz kazandı
Halk Otobüsleri Genel Kurulu’nda Akyüz kazandı
 
   

     Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kooperatifin 111 üyesinden 98’inin katıldığı Genel Kurul’da, Divan Heyeti’nin seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı’nı, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası İkinci Başkanı Ahmet Küçük yürüttü. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporlarının yanı sıra, bilanço ve gelir-gider tablosunun da okunarak üyelerin bilgisine sunulduğu Genel Kurul’da, her iki faaliyet raporu da oy birliğiyle kabul edildi.
     2013 yılı için aidat ücretinin belirlenmesi ve tahmini bütçenin görüşülmesi sırasında, yıllık aidat ücreti olarak iki ayrı teklif Divan Heyeti’ne sunuldu. Aidat bedelinin 140 TL olarak belirlendiği Murat Akyüz’ün teklifi ile bedelin 105 TL olarak belirlendiği Şaban Başkan’ın teklifi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, 51’e 10 oyla Murat Akyüz’ün teklifi kabul edilerek 2013 yılı aidatlarının 140 TL olması karara bağlandı. Yönetim ve denetim kuruluna verilecek aylık ücret, huzur hakkı ve yolluk miktarının belirlenmesinin ardından, 2013 yılı tahmini bütçesi de 59 oyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

     AKILLI KART TARTIŞMALARI
     İlçede şehir içi yolcu taşımacılığı hizmeti yapan Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin, bir süredir gündemde olan ve geçilmesinin planlandığı Akıllı Kart sistemi konusundaki gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında ise bazı tartışmalar yaşandı. Yönetime talip olan muhalif ekipteki Şaban Başkan, Akıllı Kart sistemiyle kartlara yüklenecek paranın toplanacağı havuzun, sistemi kuracak Kent Kart firmasının denetiminde olacağını ileri sürerek, bunun mağduriyet yaratabileceğini söyledi.
     Değişen yönetimin Muhasip Üyesi Mustafa Günal ise, kartlara yüklenecek paranın bankada bloke durumda kalacağını, firmanın bu havuz hesap üzerinde bir tasarrufu bulunmadığını dile getirdi. Günal, firmanın yalnızca yüzde 3,5’luk payını kendi hesabına aktaracağını söyledi. Firma ile hazırlanan sözleşmedeki bazı maddeler üzerinde yeniden değerlendirme yapılmak üzere, Kent Kart firmasıyla ilgili karar alma yetkisinin yeni yönetime verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

     İKİ LİSTE YARIŞTI
     Genel Kurul’da, seçilecek yeni yönetimin görev süresinin iki yıl olması da karara bağlanırken, yeni yönetim kurulu ve denetim kurulunun seçimi yapıldı. Murat Akyüz ile Şaban Başkan’ın oluşturduğu iki ayrı listenin yarıştığı Genel Kurul’da, 75 oyla Murat Akyüz’ün listesi seçimi kazandı. Başkan’ın listesi ise 30 oy aldı. Akyüz’ün yönetimi şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Asil Murat Akyüz, Çetin Çimen, Ali Erdoğan, Kemal Demirhan, Recep Uzunmehmetoğlu; Denetim Kurulu Asil Yavuz Ağralı, Faruk Deniz, Ergin Yılmaz; Yönetim Kurulu Yedek İsmail Atar, Mustafa Taş, Mustafa Ünal, Şenol Civelek, Musa Başkurt; Denetim Kurulu Yedek Murat Mutlu, Fatih Kolsuz, Muzaffer Öksüz.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.23.87.113  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır