Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  EVEDER’den ziyaret
EVEDER’den ziyaret
 
   

     Ziyarette Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile görüş alışverişinde bulunan EVEDER Başkanı Aziz Boy ve dernek yöneticileri, Belediyenin son dönemde uygulamaya koyduğu sosyal hizmetlere yönelik çalışmaları başarılı bulduklarını belirttiler. Dernek Başkanı Aziz Boy, Posbıyık’a hitaben, “Ereğli’de yıllardır süregelen bir toplumsal barış var ve bu toplumsal barışla da sosyal dengeler sağlanmış durumda. Bunda da en büyük pay belediye başkanı olarak sizindir. Bununla birlikte farklı memleketlerden gelerek ilçemize yerleşen ve Ereğli’yi ikinci memleketleri olarak kabul eden insanların kültürlerinin kaynaşmasında da büyük katkınız var.” dedi.
     EVEDER İkinci Başkanı Bülent Saban ise, ilçenin ekonomik durumundan kaygı duyduklarını belirterek, “Bizler Ereğli’nin geleceğini hiç iyi görmüyoruz. Ekonomik sıkıntılar karşısında çaresiz bırakıldık ve bu sebeple de sürekli göç veriyoruz. Eğer böyle suskun ve hiçbir şey yapmadan beklemeye devam edersek Ereğli bu günlerini bile arar hale gelecektir. En büyük endişemiz budur.” şeklinde konuştu. Saban, yaşanmakta olan sıkıntıların ortadan kaldırılması ve Ereğli’nin ekonomik yönden eski güçlü günlerine dönebilmesi için mutlaka bir araya gelinip formül üretilmesi gerektiğine inandıklarını dile getirerek, bu sorunların aşılması yönünde EVEDER olarak tekliflerinin, ortak bir platform oluşturarak Ankara nezdinde girişim ve mücadeleye başlamak olduğunu söyledi.

     “ANLAMSIZ BİR PARTİCİLİK ANLAYIŞI VAR”
     EVEDER yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, kentin en temel sorunlarının başında, hemen her konuda bilgisiz insanların fikir beyan etmesinin geldiğini söyledi. Ereğli’de bilgi kirliliği yaşandığına dikkat çeken Posbıyık, Ereğli gibi kozmopolit yapıya sahip bir kentte yöneticilik yapmanın zor olduğunu vurguladı. Posbıyık, şöyle dedi: “1990’lı yıllarda, adına Temsilciler Kurulu dediğimiz bir oluşum kurup gerektiğinde Ankara yollarına düşmüştük. Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla bir araya gelip ilçemizin sorunlarını ve beklentilerimizi genel başkanlarla paylaşmıştık. O dönemlerde yaptığımız her çalışma büyük takdir topluyordu. Siyasi partilerin bile hükümet kurmak için bir araya gelemediği günlerde biz hiçbir siyasi ve ideolojik düşünce beslemeden bir araya gelmiştik. Bugün de kesinlikle ve kesinlikle böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız vardır. Böyle bir birlikteliğe öncelikle milletvekillerimiz öncülük etmelidir. Bugün kentimiz genelinde anlamsız bir particilik anlayışı var. Bu particiliği ve ideolojik saplantıları mutlaka bir kenara bırakmamız lazım. Böyle yapmaya devam ettiğimiz müddetçe gelecekte ağlamaya-sızlamaya hakkımız yok.

     “MİLLETVEKİLLERİ FAKÜLTE TALEBİMİZE NEDEN DESTEK VERMEDİ?”
     Herkesin hatırlayacağı gibi son dönemlerde Ereğli’ye yeni bir fakülte kurulması için görüşlerimizi ortaya koyduk. Israrla Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü’nden Ereğli’ye yeni bir fakülte açılması için talepte bulunduk. Bu yeni fakültenin binasını da Ereğli Belediyesi olarak yapmaya hazırdık. Bu talebimizde de haklıyız. Zira Sayın Rektör’ün de ifade ettiği gibi Zonguldak’ın her ilçesinde temel hedef nüfusun en az yüzde onu kadar yükseköğretim öğrencisi olması. Ancak ilçemizde ise öğrenci sayısı üç bin bile değil. Nüfusumuza göre en az on bir bin öğrenci olmalı Ereğli’de. Peki biz bu isteği dile getirirken milletvekillerimiz neden bize destek vermediler? Milletvekillerimiz bize sahip çıkmayınca üniversite de yeni fakülte bekleyen Ereğli’yi bir meslek yüksekokulu vererek kandırdı.
Ereğli’de yaşanan her ekonomik ve sosyal sıkıntı, bu kentin belediye başkanı olarak önce beni rahatsız ediyor. Ekonomik anlamda bir şeyler yapabilmenin gayretiyle de -yükümlülüklerim arasında yer almasa bile- ilçemizin ekonomik kalkınmasına faya sağlayabilmek adına bazı çalışmalar yapıyor, raporlar hazırlatıyor ve kimi yatırımcılarla görüşüyorum. Ancak bunu yapması gereken ben değilim. Bu kentin milletvekillerinin ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu işlerle uğraşması lazım. Maalesef bu konularda yalnız kalıyoruz.”



     HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ’NÜN ZİYARETİ
     Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur da, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ziyarette bulundu. Posbıyık’a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, Ereğli Belediyesi’nin projeleri konusunda da bilgi aldı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.150.112  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır