Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Rektör Ereğli’ye büyük haksızlık yapıyor
Posbıyık: Rektör Ereğli’ye büyük haksızlık yapıyor
 
   

     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kredi Yurtlar Kurumu Zonguldak İl Müdürü İbrahim Albayrak’ı makamında kabul etti. Albayrak’a, belediyedeki teknik ekiple birlikte, yurt yapılabilecek arsalar konusunda bilgi veren Posbıyık, daha sonra Kavaklık Mahallesi’ne geçti. Posbıyık Albayrak’a, daha önce 2. El Oto Pazarı olarak kullanılan Erdemir İlköğretim Okulu karşısındaki arsayı gösterdi.
     Posbıyık, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Rektör Bey’i çok seviyoruz, hürmet ediyoruz kendisine. Kendisi çok çalışkan bir insan. Ama Ereğli hakkında kafası karışık. Sizden istirham ediyorum; Rektör Bey’i bir gün alalım gelelim buraya. Bu tarafta yeni yerler aldık, öğretim görevlilerine lojman olarak hazırlıyoruz. Rektör Bey’in bundan haberi yok. Ereğli’de onun öğretim üyelerine lojman vereceğim. 300 bin metrekare kampus alanı hazırladık. Hali hazırda paftaları yapılıyor. Gemi İnşa Mühendisliği’nin tersaneleri karşısında imarda yerini oturttuk. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nun yanında 300 milyara ihaleye çıktık, öğrenciler için piknik alanı yapıyoruz. Ama Rektörümüzün bunlardan haberi yok. Rektör, Ereğli’ye çok büyük haksızlık yapıyor. Her demecinde ‘bütün ilçelere nüfusun yüzde 10’u kadar öğrenci verdik’ diyor. Evet, Çaycuma’da, Devrek’te doğru ama Ereğli’de 110 bin nüfus var, 11 bin öğrenci olması lazım ama 2 bin 600 öğrenci var. Bunu yapanlar haksızlık yapıyor.”

     “EREĞLİ’DEKİ YURT SIKINTISINI AŞMAK İSTİYORUZ”
     Ereğli’de öğrencilerin yurt sıkıntısı yaşadığını ve bu sıkıntıyı çözmek için 600 öğrenci kapasiteli yurt yapmak istediklerini söyleyen Kredi Yurtlar Kurumu Zonguldak İl Müdürü İbrahim Albayrak, ise şunları kaydetti: “Sayın Başkan bizi davet etti. Bizim, uzun zamandır Ereğli’de yurt sıkıntımız var. Sayın Başkanın da ifade ettiği gibi Ereğli’de şu anda 2 bin 600 öğrenci var. Bizim Gülüç’te kiralık olan binalarımızda 372 öğrenci kapasitemiz var. Bizim Ereğli’deki sorunu kökünden çözmemiz için arsa ihtiyacımız var. Arsa sorununu çözmek için Başkanımız bize yardımcı olmaya çalışıyor. Bu nedenle bugün buradayız. Sayın Başkanımıza, bize gösterdiği teveccühten dolayı ben teşekkür ediyorum. Amacımız, yüksek öğrenim öğrencilerine daha konforlu, daha rahat bir yurt sağlamak. Biz bunu genel müdürlüğümüze soracağız. Genel müdürlüğümüz, bu konuda bir çalışma yapacak. Bakanlığımız karar verecek. Biz arsa bulduk, gereği için üst makamlara sunacağız.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.239.148  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır