Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de okulda gıda zehirlenmesi: 36 öğrenci hastanelik oldu!
Ereğli’de okulda gıda zehirlenmesi: 36 öğrenci hastanelik oldu!
 
   

     İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, taşımalı eğitim yapılan okullar için gerçekleştirdiği sıcak yemek ihalesini alan yemek fabrikasının, öğlen okulda dağıttığı taze fasulye ve makarnadan yiyen öğrenciler rahatsızlandı. Mide bulantısı ve kusma şikâyeti bulunan öğrencilerden bazıları ambulans, bazıları da köy minibüsü ile Ereğli Devlet Hastanesi ile diğer özel hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde toplam 36 öğrencinin, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındığı belirtildi. Çocuklarının okulda rahatsızlandığını öğrenen bazı aileler de panik içinde hastanelere koştu. Ereğli Devlet Hastanesi’nde diğer çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle bulunan Muradiye Bozkurt, Şehit Madenciler Ortaokulu’nda eğitim gören kızı ile öğlen telefonda konuştuğunu, kızının okula gelen yemekten, koktuğu için yemediğini söylediğini anlattı.
     Okul yetkilileri de okulda taşımalı eğitim gören 340 öğrenci olduğunu, ancak öğrencilerin büyük bölümünün, yemeği beğenmediği gerekçesiyle yemediğini, sadece 36 öğrencinin yediğini söyledi. Ereğli Devlet Hastanesi’ne gelerek öğrencilerin durumu hakkında bilgi alan Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, daha önce de okullarda dağıtılan yemekle ilgili sıkıntı yaşandığını söyledi. Gültekin, “Benim aldığım son rakam 36 öğrencinin yemekten dolayı zehirlenme yaşadığı ve şu ana kadar öğrencilerimizin durumlarında ciddi bir durum yok. Bize söylenen, öğlen yemeğinde gelen taze fasulye ve makarnadan olabileceği ifade ediliyor. Muhtemelen makarnadan diye düşünülüyor.” dedi.
     AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da şu ana kadar ciddi bir durumun söz konusu olmadığını, öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu ve tedavi altında tutulacağını söyledi. Çakır, son olarak yeni bir gelişme yaşandığında mutlaka kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.138.200.66  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır