Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’da Ereğlili çiftçi il şampiyonu
‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’da Ereğlili çiftçi il şampiyonu
 
   

     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projesi olan, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın il finali Zonguldak AKM’de, Merkez, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Ereğli ve Alaplı ilçe birincilerinin katılımıyla yapıldı. Yarışma programına Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü İmdat Aydın, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, daire amirleri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik burada yaptığı konuşmada, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın 2004’ten bu yana düzenlendiğini belirtti. Geleneksel hale getirdikleri yarışmanın 10.’sunun finali için bir araya geldiklerini dile getiren Çelik, şöyle dedi: “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması, Bakanlığımızın dış dünyadan da takip edilen ve takdir gören önemli projelerinden birisidir. Bu nedenle olsa gerek yarışmacılarımız, milli olimpiyat komitesi tarafından 2 bin sosyal olay arasından 1. seçilmiştir. Her yıl ilçelerde başlayan yarışma heyecanı il ve bölge yarışmaları ile devam etmekte ve Türkiye 1.’sinin belirlendiği yarışma ile sona ermektedir. 24 Nisan’da ilimizde de düzenlenecek olan 8 ilin katılacağı bölge finali yapılacaktır. Yarışma sürecinin, inanıyorum ki ilimizin tanıtımına da katkıları olacaktır. Bu süre içerisinde katkılarından dolayı tüm ilçelerdeki çalışma personelime, çiftçilerime ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”
     Daha sonra gıda ve tarım üzerine sorulan 15 sorudan 12 soruyu doğru cevaplayan ve Ereğli’yi temsilen yarışmaya katılan Çağla Doğan birinci oldu. Yarışma birincisi olan Doğan’a 1 adet koyun ve çeşitli hediyeler verildi. Çağla Doğan, 24 Nisan’da Zonguldak’ta yapılacak bölge finalinde ilimizi temsil edecek.

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.18.109.154  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır