Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık, Alman firma yetkilisini ağırladı
Posbıyık, Alman firma yetkilisini ağırladı
 
   

     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçe ekonomisinin iyileştirilmesi ve işsizlik sorununun önüne geçilmesi amacıyla bir süre önce başlattıkları Ereğli’ye yatırım getirme çabaları kapsamında bu akşam, 7 ülkede yatırımı bulunan ve söz konusu ülkelerde 500 temsilci ile yaklaşık 5 bin işçi istihdam eden Alman konteyner firması ELA’nın Direktörü Fridor Boerma’yı ağırladı. Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu akşam yemeğinde Alman firmasının Direktörü Fridor Boerma ile bir araya gelen Belediye Başkanı Posbıyık, Boerma’ya Ereğli hakkında detaylı bilgi verdi.



     POSBIYIK: SONUCUN OLUMLU OLMASINI DİLİYORUM
     Posbıyık burada EreğliBülteni’ne yaptığı açıklamada, firmanın Ereğli’ye yatırım yapması ve ilçeyi tanıması amacıyla davette bulunduklarını belirtti. İyi bir iletişim kurdukları Alman konteyner firması ELA’nın Direktörü Fridor Boerma’nın davetlerine karşılık ilçeyi ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Posbıyık, şu görüşlere yer verdi: “Ereğli’ye gelmeleri için davette bulunduğumuz Eyüp Erişir Bey vasıtasıyla ilişkilerimizi kurduk. Almanya’ya gittiğimizde de firmayı duymuştuk zaten. Dünya çapında konteyner imalatı yapan ve uluslararası bazda alışverişler yapan bir firma. Ereğli’de onların bir iş, bir yatırım yapması için davette bulunduk. Kendilerine bir mektup yazdım. ‘İş yapıp yapmamak önemli değil ama bir ziyaret edin, dost olalım, görün, beğenirseniz size buradan yer bulalım’ şeklinde teklifte bulunduk. Bizim teklifimizi memnuniyetle kabul ettiler ve sağ olsunlar bugün Ereğli’ye geldiler. Yarın sabah Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edecekler. Daha sonra da arazileri gezecekler. Ondan sonra da ERDEMİR ile ilişkiye geçecekler. ERDEMİR Genel Müdürü ile zaten konuştuk. Altyapıyı yaptık. ERDEMİR Genel Müdürlüğü Mücteba Bey vasıtasıyla bize sac ve liman konusunda her türlü yardımı yapacaklarını söylediler. Biz de Ereğli Belediyesi olarak, onlara her türlü girişimde, elimizden gelen tüm yardımı yapacağımıza dair söz verdik. Önemli olan bir araya gelmek ve dost olmaktır. Ki bu akşam da o sıcaklığı, her ikimiz de birbirimizde gördük. Yatırım noktasında kendileri yarın ziyaretlerini yapacaklar. İnşallah neticeler hayırlı olur. Ama bizim için önemli olan dostluklardır. Yatırım olur ya da olmaz. Önemli olan dostlukların başlangıcıdır. O da çok güzel bir şekilde başladı.”

     BOERMA: DOĞRU İNSANLARLA BULUŞTUĞUMUZA İNANIYORUM
     Alman konteyner firması ELA’nın Direktörü Fridor Boerma ise, “Genel anlamda ülkemizin sıcaklığını yaşadık. Buraya gelmekten memnun olduk. Kendimi yarına bırakıyorum. Yarın neyin ne olacağını daha iyi görebilirim.” dedi. Ereğli ile ilgili bir yatırım düşünmeleri halinde, söz konusu yatırımın hangi alanda olacağı ve sahip olacağı istihdam potansiyelinin sorulması üzerine de Boerma, “Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermek istemiyoruz. Gittiğimiz ülkelerde her zaman işimiz oldu. Firmamızın kurucusunun felsefesi, ‘ya yüzde beş yüz ile başlanır ya da hiç yapılmaz’dır. Doğru zaman ve doğru kişileri bulmak zaman gerektiriyor. Ancak, doğru insanlarla buluştuğumuza inanıyorum. Öyle ya da böyle, inanıyorum ki, Türkiye bizim için doğru bir karardır. Gelişim hakkında tekrar bir araya gelir, daha iyi görüşebiliriz.” diye yanıt verdi. Yerel yönetimin kendilerine olan yaklaşımını nasıl buldukları sorusunu da Boerma, “Kısa bir zaman içerisinde diyebileceğimiz, ilk etapta çok güzel. Ve bunu her yerde söylemiyorum. Devamı nasıl olur bilemiyorum ama yüzde beş yüz çaba göstereceğiz. Ereğli’nin bizimle çalışmak istediğini gördüm.” şeklinde yanıtladı.
     Boerma’nın 27 Şubat Çarşamba günü Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nı ziyaret ederek oda yöneticileriyle görüşeceği, bazı arazi gezileri yaparak incelemelerde bulunacağı ve ardından da ERDEMİR yetkilileriyle bir araya geleceği öğrenildi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.128.155.149  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır