Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Büro emekçilerinden iş bırakma eylemi
Büro emekçilerinden iş bırakma eylemi
 
   

     BES ve Türk Büro-Sen üyeleri, ülke genelinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemi kapsamında, Ereğli Vergi Dairesi önünde toplandı. Eyleme katılan sendika üyesi bayan memurlar, havanın soğuk olması nedeniyle teneke kutularda yakılan mangal kömürü ile ısınmaya çalıştı. İş bırakan ve eyleme katılan sendika üyeleri, daha sonra anıt önüne toplandı. BES Zonguldak Şubesi Eğitim Sekreteri Erdinç Sakin, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ortak basın açıklamasında, AK Parti’nin, iktidara geldiği 2002 yılından beri hayata geçirdiği uygulamalarla çalışanların en temel haklarını gasp etmeyi hedeflediğini iddia etti.
     Sakin, “Kamuya yönelik kapsamlı saldırının son ayağı olan kamu personel sisteminin kökten değiştirilmesi, sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetlerinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da ilgilendirmektedir. Kamu emekçilerinin mevzuat haklarını elinden almak isteyen her türlü düzenlemeye karşı, kamu hizmetlerini ve kazanılmış haklarımızı savunmak, kamu hizmetlerini yürütenlerin ve bu hizmetten yararlananların ortak tepkisini örgütlemek bugün her zamankinden daha önemli hale gelmiş durumdadır. Siyasi iktidarı son kez uyarıyoruz. İş güvencemizi asla ve asla müzakere konusu yapmayacağız. İnsanca yaşam ve grevli toplu sözleşmeli sendika talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

     ÇİMEN: “DİRENENLER ALANLARDA”
     Türk Büro-Sen Zonguldak Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri İlyas Çimen ise, uluslararası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarına dayanarak, üretimden gelen güçlerini kullanmak için iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getirdi. Eylemin bir uyarı niteliği taşıdığını ve talepleri kabul olmadığı takdirde, mevcut eylemin genel grevin habercisi olacağını vurgulayan Çimen, şunları kaydetti: “Türk Büro-Sen olarak, bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle her platformda mücadelemizi sürdürdük. Toplu sözleşme masalarında, hakem kurulundan sizden aldığımız güçle, sizin adınıza mücadelemizi sürdürdük. O masalarda, kamu çalışanlarının temsilcisiyim diyerek, sizleri pazarlayan hükümete yandaş sözde sendikalara şahit olsak da bizler sizin için direndik. Sizler için direnenler bugün meydanlarda, siyasi iradeye teslim olanlarsa rahat koltuklarında oturmaya devam etmektedir.”
     Açıklamaya katılanların, zaman zaman sloganlarla konuşmalara destek verdiği basın açıklamasına, ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak ve Ereğli CHP eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı da destek verdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.150.250  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır