Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık’tan Çakır’a sert yanıt
Posbıyık’tan Çakır’a sert yanıt
 
   

     Çakır ve beraberindeki partililerin hastanenin tamamlanması yönünde yapılması gereken bazı çalışmaların Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından engellendiğine yönelik üstü kapalı imalarda bulunmasının kendilerini fazlasıyla rahatsız ettiğini belirten Posbıyık, “Daha da kötüsü, AKP ilçe başkanının bazı söylemleri ile Devlet Hastanesi’nin zamanında hizmete açılamaması noktasındaki aksaklık ve sıkıntılarla ilgili olarak hedef saptırması ve halka yanlış ve yalan bilgi vermesi, üzerinde durulması gereken bir diğer önemli konudur.” dedi.

     “ARSAYI BELEDİYE, HALKIN VERGİLERİYLE SATIN ALDI”
     Ereğli’ye modern bir hastane yapılması amacıyla ilk adımı Belediye’nin attığını ve arsayı hastane için önerdiğini anımsatan Posbıyık, şöyle dedi: “Belediyemizin, hastane yapımı için ücreti karşılığında arsa göstermesini nedense AKP yöneticileri sürekli dillerine dolamışlardır. Ben de kendilerine soruyorum: Bir yerleşim biriminde hastane yapmak ve hastane için uygun yer bulmak devletin görevi değil midir? Devlet, yapacağı hastanelerin yerini belirler ve inşaatını da yapar. Biz, belediyemiz sınırları içinde yaşayan vatandaşlarımızın ödediği vergilerle kıymetli bir arsa satın aldık. Halkın parası ile aldığımız bu yeri hastane yapılsın diye bedava mı verseydik? Belediye’nin girişimleri ile kazandırılan böyle önemli bir arsanın, bedeli karşılığında yeni hastanenin yapılabilmesi için verilmesinin ne kadar doğal bir karar olduğunu bir türlü içlerine sindiremeyen parti yöneticileri, bugün de tamamlanma noktasına gelen hastane ile ilgili yaşanmakta olan bazı sıkıntıların kaynağı olarak haksız ve hiçbir gerçeğe dayanmayan ifadelerle Ereğli Belediyesi’ni sorumlu tutmaktadır.
     Sayın İlçe Başkanı Çakır, hastane ile ilgili çalışmaların tamamlanamamış olmasında bizi hedef göstererek, Belediye yöneticilerini küçük düşünen ve kendi imzalarını taşımayan hizmetlere müsaade etmeyen insanlar olarak tanıtmaya cüret etmiştir. Yirmi yıla yaklaşan belediye başkanlığı görevim boyunca halka hizmet etmeyi onur kabul etmiş olan şahsıma ve ekibime böyle bir yakıştırmada bulunan kim olursa olsun, akli dengesinin yerinde olduğundan şüphe duyduğumu belirtmek isterim.”

     “YOL GENİŞLETME VE KAVŞAK ÇALIŞMASI ŞART”
     Belediye’nin, hastane yolunun genişletmesi için imar tadilatı yaptığını, ancak yolun genişletilmesi için TOKİ’nin kamulaştırma yapmasının beklendiğini anlatan Posbıyık, hastanenin yapıldığı mevkideki trafiğin düzenlenmesi için Karayolları tarafından kavşak oluşturulması gerektiğinin de altını çizdi. Posbıyık, şöyle devam etti: “Korkum odur ki, hala projesi olmayan bu göbeğin yapılmasını daha çok uzun bir süre beklemeye devam edeceğiz. Yol genişletme çalışmaları ve gerekli olan göbek yapılmadan hastaneyi hizmete açmak hiçbir şey getirmeyecektir. Ambulansın bile giremeyeceği, yolu olmayan bir hastane açılsa ne olur açılmasa ne olur? Yol ve göbek olmadan o hastane hizmete açılırsa, korkarım ki söz konusu noktada çok trafik kazası olacaktır. Bu iki önemli çalışmayı TOKİ ve Karayolları’nın yapması gerektiğini Sayın Çakır ve AKP’liler bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar ama eksikliklerini kabul edip halka göstermek ve basiretsizliklerini ortaya sermek işlerine gelmiyor. Tıpkı bir türlü yapamadıkları Gülüç-Ereğli Karayolu’nda olduğu gibi. Tıpkı Devrek-Ereğli yolunda olduğu gibi. Ama onlar da, Karayolları yetkilileri gibi sözlerimizi duymazdan, yazdıklarımızı okumazdan geliyorlar. Yetmiyormuş gibi bir de Ereğli Belediyesi’ni, yapılan hizmetleri engellemekle itham ediyorlar. Buradan bir kez daha uyarıyorum, çalışmalarına bugün bile başlansa, yeni hastanenin yolu ve yapılması gereken göbek ile ilgili çalışmalar bir sene içinde bitirilemez. Daha büyük bir sorun var, o da hastaneye kentten ulaşım konusudur. AKP’lilere göre kent merkezinden hastaneye gidecek olan vatandaşlarımız gerçekten rahatça gidip gelebilecekler midir? Bu soruya da yanıt versinler.”

     “GERÇEKLERİ ÇARPITMAYA ÇALIŞIYORLAR”
     Hastane ile ilgili olarak Belediye’nin altyapıya yönelik sorumluluklarını yerine getirdiğini de ifade eden Posbıyık, şunları kaydetti: “Karayolları ve o Karayolları’nın yetkililerine bir türlü söz geçiremeyen siyasi otoritenin bölgemizdeki temsilcileri oturdukları yerlerde ahkam kesedursunlar, Ereğli Belediyesi, yeni hastanenin olduğu alandaki altyapı çalışmalarını bitirme noktasına gelmiştir. Hastaneye giden mevcut yollar belediyemiz tarafından açılmıştır. Hastanenin su hatları hazır haldedir. O bölge için yetecek su depomuz devreye alınmıştır. Yine hastanenin kanalizasyon hatları ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Hastane tam anlamıyla tamamlandığında ihtiyaç duyulan ve belediyemizin sorumluluğundaki her yolda asfalt çalışmaları da en iyi şekilde yapılacaktır. Ereğli’de yapımını hevesle ve özlemle beklediğimiz yeni hastane ile ilgili gerçekler, Sayın Fatih Çakır ve onun gibi düşünenler çarpıtmaya kalksalar bile bunlardır. Bu gerçekler kapı gibi ortada duruyorken Sayın Çakır’ın konuyu saptırarak kendilerinden kaynaklanan eksiklerin müsebbibi olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni gösterme girişimlerini değerli halkımızın takdir ve sağduyusuna bırakıyorum.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.226.34.117  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır