Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Sevgi Çemberi’nden ‘Bahar Kermesi’
Sevgi Çemberi’nden ‘Bahar Kermesi’
 
   

     İlçedeki Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Vedat Can Salonu’nda düzenlenen ‘Bahar Kermesi’nin açılış töreninde konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Türkiye’deki kadınların sosyal ve ekonomik sıkıntılarından arınmış şekilde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutlaması dileğinde bulundu. Kadınların ailenin de temeli olduğuna vurgu yapan Posbıyık, “Kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamalıyız. Bu hepimizin ortak sorumluluğudur.” dedi.
     Türkiye’nin dünyanın saygın ülkeleri arasında olmasına rağmen kadın ve kadın hakları konusunda hiç de arzu edilen bir noktada olmadığını anlatan Neriman Posbıyık, şöyle dedi: “Dünyanın dört bir yanında kadına yönelik şiddet ve tacizin yaşandığı bir dönemde böylesi bir anlamlı günü kutlarken içimiz acıyor. Dilerim ki Emekçi Kadınlar Günü içimizi burkan bu görüntülerin son bulmasına vesile olsun. Türk toplumu açısından baktığımızda ne yazık ki en çok karşılaştığımız cümle, ‘kadının adı yok’ cümlesidir. Tüm toplum olarak görevimiz bu zihniyetin değişimi için çalışmak ve kadının adının olduğunu beyinlere kazımaktır. Kadın toplum ve ailede önemli roller üstlenirken, dinimiz, medeni hukukumuz ve geleneklerimiz kadına değer vermektedir. Buna rağmen kadının hak ettiği statüye gelmemiş olması düşündürücüdür.”
     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da etkinlik açılışında yaptığı konuşmada, kadınların yaşadığı eşitsizlik durumu konusunda başbakandan normal vatandaşa kadar herkesin aynı şeyleri söylediğini ve bunun bir gerçeklik olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ‘Bahar Kermesi’ sergisi kurdelesi kesilerek açıldı. Kermeste ayrıca Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Ajda Pekkan, Orhan Gencebay ve diğer bazı ünlülerden edinilen kişisel eşyalar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kermesin 9 Mart akşamına kadar açık kalacağı bildirildi.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.74.239  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır