Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Beni hapse atmaya çalışıyorlar
Posbıyık: Beni hapse atmaya çalışıyorlar
 
   

     CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, beraberinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Partilerinin Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli’de Belediye çalışmaları bakımından fevkalade iyi noktadayız. Belediye yönetimimiz, Belediye Meclisimiz ve örgütümüzle birlikte el ele verdik. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Borcumuz yok. Zaman zaman Tayyip Bey’e de sesleniyoruz, paraya ihtiyacın varsa para gönderelim diyoruz.” dedi.
     Belediye’nin yürüttüğü çalışmalar konusunda Koç’a bilgi veren Posbıyık, şöyle devam etti: “Şu sıralar biraz bulutlu geçiyor çünkü AK Partililer bana ellerindeki ekmeklerini aldığım için çok kızgın. Artık altyapı çalışmaları tamamen bittiği için, insan odaklı, sosyal belediyecilik çalışmalarına ağırlık verdik. Cenaze hizmetlerini tümüyle ücretsiz kıldık. Hastaların sağlık kontrollerini, evlerinin temizliğini yapıyoruz. Tüm camilerin halılarını yıkamaya, temizlemeye başladık. Şimdi de özel seccadeler dağıtacağız.

     POSBIYIK: BENİ HAPSE ATMAYA ÇALIŞIYORLAR
     Köksal Toptan başta olmak üzere, her Zonguldak’a gelen bir ‘Ereğli Belediyesi’ni alacağız’ demeden rahat edemiyor. Biz de ‘Buyurun, Ereğli Belediyesi burada, alın’ diyoruz. Bizden Belediye’yi alamayacaklarını biliyorlar. Allah sağlık verirse, Ereğli halkı ile arama hiç kimse giremez. Onun için Adıyaman’a gidiyorlar, yastıklara iğne batırıp beni ölsün diye dua ediyorlar. Şimdi de üç tane ertelemeli hapis cezası var, onları bir araya getirerek beni hapse atmaya çalışıyorlar. Yarın da arkadaşlarla birlikte bu koltukların çevresinde böcek aramasına çıkacağız. Böyle bir operasyon yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz ‘önce hukuk’ dediğimiz için sağlam gidiyoruz.
     AK Parti iktidar olduktan sonra Ereğli batmaya başladı. Başbakan’ın açtığı tersaneler kapandı. ERDEMİR’i sattılar ama o parayla buraya beş yüz kişilik bir atölye bile açmadılar. İlçe ekonomisi iyice zayıfladı. Zonguldak’tan daha kötü durumdayız. Ve politikalarında da, ‘Ereğli’deki Belediye AK Parti iktidarında olursa, aslanlar gibi açılır’ diyorlar. AK Parti’de olan Gülüç Belediyesi var, lağımlar akıyor. Alaplı, Çaycuma ve Devrek var; rezil vaziyette tüm belediyeler. Belediyecilik konusunda vizyon sahibi ve lider olmak gerekir. Belediye çalışmalarını yapıyoruz ancak devlet yatırımları yapılmıyor. Ereğli-Devrek Yolu yıllardan bu yana ıstırabımız. Ereğli-Zonguldak Yolu… Buradaki tersaneler çalışmıyor ama Ulaştırma Bakanı’nın, AK Partili milletvekillerinin hisselerinin olduğu Tuzla Tersaneleri çalışıyor.”
     CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç da, ülke genelindeki sıkıntıların Zonguldak özelinde çok daha ağır hissedildiğini izlediklerini, bildiklerini belirtti. Koç, “Türkiye’de ne olursa olsun, Ereğli kendine yeten, ekonomisi ve sosyal yaşantısıyla çok daha farklı bir yurt köşesi iken bugün AKP’ye oy verenlerin pişmanlık duyduğu bir noktaya gidiyor Türkiye…” dedi.


(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.142.53.216  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır