Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Candan, teknik öğretmenler için çözüm arıyor
Candan, teknik öğretmenler için çözüm arıyor
 
   

     YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ile görüşen Candan, 2002 öncesinde uygulanan ancak bugün uygulanmayan kanun, yönetmelik ve uygulamaların hayata geçirilmesi için temaslarda bulunuyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Candan, “Üniversitelerimizin Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun olan ve sayıları 40-50 bin civarında olduğu tahmin edilen teknik öğretmenler büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Özellikle 28 Şubat süreci sonrası üniversiteye girişte uygulanmaya başlanan katsayı sonrasında mağduriyetleri daha da artmıştır. Meslek liselerinden mezun olan birçok öğrencimiz yüksek puan almalarına rağmen istedikleri bölümlere yerleşememiştir.” dedi.
     Candan, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu Teknik Eğitim Fakültelerinde okumak zorunda kalmıştır. Katsayı uygulaması nedeniyle Meslek Liselerine giden öğrenci sayılarında da büyük düşüş yaşanmış, bunun neticesinde de meslek liselerinin ilgili bölümlerinde öğretmen ihtiyacı kalmamış, hatta öğretmen fazlalığı doğmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği öğretmen alımlarında teknik öğretmen ataması neredeyse hiç yapılmamış sembolik sayılarda kalmıştır. İlerleyen yıllarda ise bu bölümlerden son 20 yılda mezunlarda büyük yığılmalar yaşanmıştır. Öğretmen olmalarının önü kesilerek, ikinci bir mağduriyet yaşayan teknik öğretmenlerin çok büyük çoğunluğu alanlarıyla ilgili özel sektöre yönelmek zorunda kalmış, burada da teknik öğretmen unvanının özel sektörde tanınmaması ve imza yetkisi sorunuyla karşı karşıya kalmış mesleki olarak kimliksiz bırakılmıştır. Avrupa Birliği ülkelerinde benzer fakülteler olmadığından ciddi eşdeğerlik sıkıntısı yaşanmaktadır. Eşdeğerliğin sağlanması için son yapılandırmada Teknik Eğitim Fakülteleri kapatılarak Teknoloji Fakültelerine dönüştürülmüş ve mühendislik eğitimine başlamışlardır.”

     “KANUNDA VAR, UYGULANSIN”
     1992-2002 yılları arasında 100 kadar teknik öğretmenin, bu programla mühendislik unvanını alabildiğini hatırlatan Candan, 2002 yılından itibaren ise yeterli talep olmasına rağmen, YÖK öğretim elemanı ve yer yetersizliği gibi nedenlerle ilgili kanunun uygulanmadığını söyledi. Candan Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olan biri olarak bu öğretmenlerin durumuna kayıtsız kalamayacağını belirterek, “Çözüm için uzun zamandır araştırma yaparak mevcut kanunu, yönetmelik ve uygulamaları gerekli mercilerle görüşerek, uygulama konusunda alternatiflerimizi belirledik. Son olarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Sayın Gökhan Çetinsaya ile görüşme gerçekleştirdik. Sayın Başkan, yaşanan problemin çözümü konusunda olumlu yaklaştıklarını belirtmişlerdir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ile bu konuda ayrıntılı bir görüşme gerçekleştireceğiz.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.150.250  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır