Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’ye köyler için 450 bin liralık ödenek
Ereğli’ye köyler için 450 bin liralık ödenek
 
   

     Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclisi üyeleri ve bazı köy muhtarları ile bir araya geldi. Ereğli’ye 450 bin TL ödenek gönderildiğini dile getiren Kaymakam Çay, bazı köylerdeki içme suyu çalışmalarının yapılması için aktarılan ödenek ile gelen paranın 690 bin lirayı bulduğunu söyledi. Aktarılan bu desteklerle vatandaşlarında katılımıyla her köyde ödeneğin iki katı bir işin yapılmasını gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.
     Çay şunları kaydetti: “İl Genel Meclisi’nin 2 Mart tarihli oturumunda Ereğli’ye 450 bin TL parke, 240 bin TL Pembeciler Grup içme suyu hattı yapımı olmak üzere toplam 690 bin TL ödenek çıkarıldı. İl Genel Meclisimizden gelen paraların dağılımını ihtiyaç dâhilinde gerçekleştirdik. Parke için Sücüllü, Külah, İmranlar, Yenidoğancılar, Yalnızçam, Esenler köylerimize 40 bin TL, Ormanlı Köyü’ne 50 bin TL, Aşağıdoğancılar, Düzpelit köylerine 35 bin TL, Ruşenler Köyü’ne 30 bin TL, Yukarıhocalar Köyü’ne 25 bin TL, Aydın Köyü’ne 20 bin TL, Güllük Köyü’ne 15 bin TL parke alınması için 450 bin TL para aktarılmıştır. Yine Pembeciler Grup Suyu kuyularının zarar görmesi nedeniyle fason kuyu vurulmak için 240 bin TL bedel olmak üzere toplam 690 bin TL para aktarılmıştır. Önemli olan bu para ile halkımızın da gücünü birleştirerek bunu en az 1-2 kat hizmet olarak aktarmaktır. Biz 5 lira veriyorsak arkadaşlarımız 15-20 liralık iş yapıyor. Pembeciler Köyü Grup içme suyundan Pembeciler, Abdi, Bakırlık, Ruşenler, Işıklı, Yaraşlıyörük köylerimizin faydalanması hedeflenmekteydi. Biz geçtiğimiz yıl Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın destekleri ile bunu programa dahil ettirdik ve ödeneği çıktı. Geçtiğimiz yıl açılan kuyuda vatandaşlarımızın çocukları kuyunun kapağını kırmış ve içerisini taş doldurmuşlar. Geçtiğimiz yıl İl Özel İdare’den gelen ekipler tıkanıklığı gideremedi, özel firma gelerek bu sorunu çözdü. Bu çalışmalar nedeniyle de ihaleye çıkamadık. Gelen para ile ihaleye çıkacağız. İhaleye yeniden hazırlayacağız. İhalenin sona ermesi ve çalışmaların tamamlanması ile bu bölgelerimizde de su sorununun çözümünü hedefliyoruz.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.128.203.143  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır