Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık, Prof. Mehmet Haberal ile görüştü
Posbıyık, Prof. Mehmet Haberal ile görüştü
 
   

     Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki Küçük Salon’da yapılan duruşmanın, öğleden sonraki oturumuna izleyici olarak katılan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Kemal Haberal ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Basın Sözcüsü, Gazeteci-Yazar Mete Akyol tarafından karşılandı. Kemal Haberal ve Mete Akyol ile bir süre görüşen Posbıyık, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın sağlık durumu başta olmak üzere, davanın durumu ve seyri ile ilgili olarak bilgi aldı.
     Dava kapsamında, 13 Nisan 2009’da gözaltına alınması ve 17 Nisan 2009’da tutuklanmasından bu yana özgürlüğünden yoksun, tutuklu olarak yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’a, Ereğli ve Zonguldak halkının selamlarını ileten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisinin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını dileklerini Haberal’a iletti. Duruşmaya verilen aralar sırasında birkaç kez Haberal ile sohbet eden Posbıyık Haberal’a, “Sizi bir an önce aramızda görmeyi istiyoruz. Sevgi Barış Dostluk Onur Ödülünüz hazırdır. Yürekten diliyorum ki, Ereğli’de ödülünüzü size bizzat takdim edebiliriz.” dedi.
     Posbıyık’ı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Haberal da, “Ereğli ve Zonguldak halkına saygı ve selamlarımı sunuyorum. Siz Ereğli’de hizmetin önünü açan bir Belediye Başkanısınız.” şeklinde konuştu.
     Haberal ile birlikte, bir süre CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı-Gazeteci Mustafa Balbay ile de sohbet eden Posbıyık, Gazeteci Tuncay Özkan ile de selamlaşarak konuştu. Balbay ve Özkan da, bir an önce özgürlüklerine kavuşmayı dileyerek, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ödülünü aldığı sırada Ereğli’de olmayı arzu ettiklerini belirttiler. Balbay ve Özkan da, Ereğli ve Zonguldak halkına selamlarını ilettiler.

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.81.240  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır