Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Cerrah ve milletvekili Haberal için ağırlaştırılmış müebbet istemi!
Cerrah ve milletvekili Haberal için ağırlaştırılmış müebbet istemi!
 
   

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu 64 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI İSTENEN SANIKLAR
Hurşit Tolon, Tuncay Özkan, Alaettin Sevim, Alparslan Arslan, Bekir Öztürk, Cemal Gökçeoğlu, Cihandar Hasan Hanoğlu, Doğu Perinçek, Durmuş Ali Özoğlu, Dursun Çiçek, Emin Gürses, Ergün Poyraz, Erhan Timuroğlu, Erol Manisalı, Fatih Hilmioğlu, Ferit İlsever, Fuat Selvi, Habip Ümit Sayın, Kemal Gürüz, Hasan Ataman Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Hasan Iğsız, Hayrettin Ertekin, Hayrullah Mahmut Özgür, Hıfzı Çubuklu, Hulusi Gülbahar, Hüseyin Görüm, Hüseyin Nusret Taşdeler, İbrahim Şahin, İsmail Hakkı Pekin, İsmail Sağır, İsmail Yıldız, Kemal Aydın, Kemal Kerinçsiz, Kemal Alemdaroğlu, Levent Ersöz, Mehmet Eröz, Mehmet Fikri Karadağ, Mehmet Haberal, Mehmet İlker Başbuğ, Mehmet Otuzbiroğlu, Mehmet Şener Eruygur, Muammer Akbulut, Muhittin Erdal Şenel, Murat Uslukılıç, Mustafa Yurtkuran, Mustafa Balbay, Mustafa Dönmez, Mustafa Koç, Ferit Bernay, Muzaffer Tekin, Neriman Aydın, Oktay Yıldırım, Orhan Güçlü, Osman Yıldırım, Sedat Özüer, Serhan Bolluk, Sevgi Erenerol, Sinan Aygün, Tekin Irşi, Veli Küçük, Yalçın Küçük, Yusuf Erikel ve Ziya İlker Göktaş.

Mütalaada bu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan’ın, 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Bu üç sanığın, hükümeti yıkmaya teşebbüs suçunun haricinde bir de Danıştay saldırısı ile üye hakim Mustafa Yücel Özbilgin’in öldürülmesi nedeniyle ikinci kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Özbilgin’in öldürülmesine ilişkin Alparslan Arslan’ın “Kasten adam öldürmek”, Küçük ile Tekin’in ise “Kasten adam öldürmeye azmettirmek” suçunu işledikleri kanaatine yer verildi. Ayrıca her üç sanık hakkında, Alparslan Arslan’ın eylemi sırasında orada bulunan Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden, iki üye hakim ve bir tetkik hakimi olmak üzere 4 hakime yönelik saldırının da teşebbüs aşamasında kaldığı belirtildi. Bu nedenle de her üye hakim için bir kez olmak üzere Arslan, Tekin ve Küçük’ün, toplam 4’er kez 13,5’şar yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.187.207  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır