Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık, Akıllı Kart sisteminin açılışını yaptı
Posbıyık, Akıllı Kart sisteminin açılışını yaptı
 
   

     Posbıyık, ilçedeki halk otobüslerinde Akıllı Kart uygulamasına geçiş nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, belediye başkanlığına seçildiği günden itibaren belediye hizmetlerinde iyi ve akılcı planlar yaptığını söyledi. Bilmediği konular hakkında bilgi edinerek hareket ettiğini belirten Posbıyık, “Belediye başkanı olduğum günden itibaren yaptığım hizmetlerin hepsinde de çok iyi ve akıllıca planlar yaptım. Bilmediğim konuları danışmanlara ve ya başka yerlere sordum, doğru olduğunu bildikten sonra yola çıktım ve kimseye taviz vermedim, bir milim dahi geriye adım atmadım. İnönü Parkı ve sahil çalışmaları gibi yerlerdeki çalışmalarımla ilgili baştan beni protesto edenler bile iş bittikten sonra ‘Allah razı olsun senden. Böyle güzellikler olur mu’ demeye başladılar. Bu otobüslerde de aynı şekilde oluyor. 3 -5 tane çakma gazeteci durmadan bir şeyler yazdı; rüşvet dediler, pis pis işler dediler ama hiç umurumda bile olmadı. Çünkü alışığım. Bende 20 yıllık tecrübe var. Buradaki uygulama halk otobüsü çalışanlarının ve Ereğli yaşayanlarının lehine olan bir olaydır. Herkes bundan sonra daha mutlu olacak. Türkiye’de bu kartı 5 liraya satan bir tek Ereğli Belediyesi var. En yakınımızdaki Kozlu’da 7 liraya satılıyor.” dedi.

     “15 NİSAN’A KADAR MÜSAADE EDİN”
     Yeni uygulamanın oturmasına bağlı olarak belli süre bazı sıkıntılar da yaşanabileceğini ifade eden Posbıyık, “Bugün kartlar veriliyor. 15 Nisan’a kadar olası karmaşıklıklar için halkımızdan müsaade istiyoruz. Dolumlarda sıkıntılar olacak, otobüsleri tam olarak izleyemeyeceğiz. Ancak 15 Nisan’dan sonra şikâyeti olanlar direkt bana gelecek. 5 liradan satılan kartlar 10 yıl geçerli olacak. Kaybolması ya da kırılması halinde ise kartın arka kısmındaki şifrenin bildirilmesi halinde ücretsiz yenilenebilecek. Bu hizmetin hayata geçmesinde başta halk otobüsleri yönetim kurulu üyelerini, oluşturulan komisyon üyelerini ve otobüs sahiplerini kutluyorum. Uygulanacak sisteme kooperatif bünyesindeki araç sahiplerinin tamamı uyacaklar. Uymayanlar oluşturulan ring seferleri kapsamına alınmayacaklar. Bu konuda taviz vermem. Yönetim soksa bile ben sokmam. Buranın huzurunu bozmak isteyen ve başka yerlerden akıl alan 2 -3 kişi var. Nereden akıl aldıklarını da biliyorum. Yalan beyanatlarda bulunuyorlar. Şov yapıp duruyorsunuz. Yalancı değillerse karşıma gelsinler.” şeklinde konuştu.
     Posbıyık, konuşmasında Müftü Mahallesi olarak ifade edilen ilçe merkezindeki halk otobüslerinin merkez durak yerinin belediye tarafından satılmak istenmesine yönelik AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın, ‘Sattırmam, gerekirse mahkeme mahkeme dolaşırım’ ifadelerine göndermede bulundu. Posbıyık, “Mesela bu yeri satacağım. Hadi bakalım, satmaz diyen adam varsa gelsin karşıma. Bunlar kanun, nizam, ilke bilmezler, bol bol konuşurlar. Herkes kendi görevini yapacak. Halk otobüsü şoföre işini, belediye başkanı kendi işini yapacak. Milletvekili de kendi işini yapacak. Gerçi onu da yapamıyor ama. Onlar bizim işimize burunlarını neden sokuyorlar. Onlar gidip Gülüç’ten Kepez’e kadar yolun asfaltını döksünler. Onu dahi becermekten acizler.” ifadesini kullandı. Belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, Ereğli Otomobilciler ve Şoför Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, yönetim kurulu üyeleri, araç sahipleri ve şoförleri ile vatandaşların bulunduğu törende Posbıyık, sembolik kurdele kesimini gerçekleştirmesinin ardından karta basarak otobüsle tur attı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.103.234  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır