Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Zonguldak halkı Haberal için yürüdü
Zonguldak halkı Haberal için yürüdü
 
   

     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında, savcılık makamı tarafından aralarında Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da bulunduğu sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmesi, tepkiyle karşılandı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Zonguldak Barosu, CHP, Belediye-İş Sendikası, Emekçi Kadınlar Derneği, GMİS, İşçi Partisi, SES, Taşeron İşçiler Derneği, TGB ve ZOKEV’in düzenlediği protesto eylemi için Zonguldak Madenci Anıtı önünde toplanan kalabalık, tutuklu bulunan askerler, bilim adamları, milletvekilleri ve diğer sanıkların haklarını arayacaklarını slogan atarak ve posterler açarak dile getirdiler.
     Gazipaşa Caddesi’nden Valilik binası önüne kadar yürüyen yüzlerce kişi, üzerinde CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın fotoğrafının bulunduğu, ‘Halkın sesi tutsak, halkın sesi özgür olacak’ yazılı dev pankart açtı. Valilik binası önünde slogan atmaya devam eden kalabalık grup, tutukluların isimlerini bir bir okuyarak yoklama aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Tayfun Özdemir buradaki konuşmasında, savcının mütalaayı okuması ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza istediği tarihin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümüne denk gelmesinin tesadüf olmadığını belirtti.
     Özdemir, şunları kaydetti: “Dün Ergenekon Davası savcılığı bir mütalaa açıkladı. Mütalaada 64 sanığa ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. Kimler için mi? Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve onlarca kuvvet komutanı için… Ergenekon savcılığının söz konu mütalaasına ilişkin çok şeyler söylenebilir, çeşitli komplo teorileri üretilebilir. ‘İmralı sürecini meşrulaştırmanın yolu açılıyor’ denilebiliyor. Bu mütalaa ile ‘ABD destekli geniş bir PKK affı ya da bir genel affa hazırlık yapılıyor’ biçiminde yorumlanabilir. ‘Bu mütalaanın Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümüne bilerek denk getirildiği’ ileri sürülebilir. Bugün burada Zonguldak yerelinde hukuksuzluğa ve belirtilen faşizan tırmanışa karşı, Cumhuriyet ve demokrasi bileşenleri olarak tepkimizi gösteriyoruz. Öyle görünüyor ki karşı devrimcilik ve onların dış destekçisi emperyalizm, Cumhuriyetimizin en temel gücünü, Türk halkını yeniden test etmek istiyor. Peki, o zaman hodri meydan diyoruz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.89.183  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır