Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Öğrenciler deniz temizliği tatbikatını izledi
Öğrenciler deniz temizliği tatbikatını izledi
 
   

     Tatbikat kapsamında, limanda demirli bulunan bir gemiden denize dizel yağ sızdığı varsayımından hareketle, ERDEMİR Deniz Servisi ekipleri römorkör eşliğinde gemi çevresine 250 metrelik bariyer çekerek sızıntının denize yayılmasını engelledi. Emici bariyerler ve petlerle müdahalesini sürdüren ekip, ayrıca yağ toplayıcı ile birlikte geri kalan yağı toplatarak, depolama tanklarına aldı. Bu işlemler sonucunda kirlilik giderilmiş oldu ve tatbikat tamamlandı. Tatbikat esnası ve sonunda Deniz Servisi elemanlarınca öğrencilere açıklamalar yapılarak, gelen sorular da cevaplandırıldı.



     Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, ERDEMİR Limanı Kargo-1 rıhtımında yapılan ve İzmirlioğlu İlkokulu 2. sınıf öğrencilerinin izlediği tatbikatta yaptığı açıklamada, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5312 sayılı Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tanzimi kanununa dayanan yönetmelik gereği bu tür tatbikatların belirli periyotlarla yapıldığını belirtti. Tatbikatın amacının acil durumlarda ilgili ekip ve ekipmanların hazırlık durumunun tespiti ve eksikliklerin giderilmesi olduğunu ifade eden Okur, şunları kaydetti: “ERDEMİR Limanı’nın ekipman ve operasyonel olarak müdahaleye hazırlıklı olduğunu, deniz kirliliği konusunda insanların ne kadar duyarlı ve bilinçli olduğunu belirlemek için İzmirlioğlu İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile bu tatbikat organize edilmiştir. Tatbikatın gerçekleştirilmesinin amacı olası petrol türevi ve diğer deniz kirleticilerle deniz kirliliğinin gerçekleşmesi durumunda olaya en etkin ve en kısa sürede müdahale etmek ve yaşanılan aksaklıkların farkına varılarak önlem almaktır. Gelecekte bölgemizde bu türden çevre olaylarının gerçekleşmesi durumunda en etkin müdahalenin yapılması açısından bu tür tatbikatların yapılması önem arz etmektedir.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.119.162.204  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır