Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Hem devlet hem de hayırseverler yardıma koştu
Hem devlet hem de hayırseverler yardıma koştu
 
   

     Ailenin mağduriyetinin gündeme gelmesinden sonra, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik’i, ailenin yaşadığı yerde inceleme ve tespitler yapmak üzere görevlendirdi. Kaymakam Çay, ailenin bütün sorunlarının çözüleceği sözünü verdi. Aileye Ereğli Kızılay Şubesi, Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık’la birlikte hayırsever iş adamları da yardım elini uzattı.
     Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, görevlerinden birinin bu tür mağduriyet yaşayan ailelere sahip çıkmak ve devletin imkânlarından yararlandırmak olduğunu belirterek, “Bunun için burada varız. Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaptılar. Haberde de bahsedildiği gibi şu an ikamet ettikleri ev sağlıklı bir yaşama elverişli bir ortam değil. Bunun için Bölücek Mahalle Muhtarı’ndan aileye kiralık ev bulmasını istedik. Geçici olarak kiralık bir eve çıkartacağız. Aileye 750 TL nakdi yardımda bulunacağız. Çocuklarına eğitim ve sağlık yardımları yapılacak. Müstakil tapulu kendilerine ait bir yer bulduklarında evlerini yapmak için de çalışma başlatacağız. Amacımız devletimizin imkanlarını mağduriyet yaşayan aile için kullanıp, onları sıcak bir yuvaya kavuşturmak.” dedi.
     Haber sonrası harekete geçen Kızılay Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi de Gültekin ailesine yardımda bulunacak. Kızılay Şube Başkanı Yusuf Oktay, mağdur ailenin yatak, yorgan, battaniye, tabak, kaşık, tencere gibi ihtiyaçlarını gidereceklerini ifade etti. Mağdur aile ilgili haberin internet sitelerinde yayınlanması üzerine birçok hayırsever işadamı da yardım için kollarını sıvadı. İsimlerinin verilmesini istemeyen hayırsever iş adamlarından biri 3 çocuğun eğitim süreleri boyunca tüm eğitim masraflarını üstlenmeyi kabul etti, başka bir iş adamı ise aileye mutfak tüpü ve gıda yardımı yaptı. Bazı hayırsever iş adamları ise aileye hem nakdi hem de gıda yardımında bulunacaklarını ifade etti.
     Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık da haber üzerine harekete geçerek mağdur ailenin tüm çocuklarını baştan aşağı giyindirerek, diğer ihtiyaçları için de çalışma yapacağını ifade etti. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nezih Anıl da Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatı ile Gültekin ailesinin ihtiyaçlarının mahalle muhtarı ile birlikte belirleyip gerekli yardımları yapacaklarını ifade etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.56.45  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır