Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yeni Liman Başkanlığı binasında sona doğru
Yeni Liman Başkanlığı binasında sona doğru
 
   

     AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır Kdz. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur’u ziyaret etti. Çakır ziyarette, Liman Başkanlığı’nın ilçe ekonomisi bakımında önemli bir kurum olduğunu belirterek, “Bizim için liman işletmeleri bölümü önemli bir makam. Ereğli’de ticaretin, ekonominin, ithalat ve ihracat dengesi ve ticaret dünyası için önem arz ediyor. Bununla ilgili bu kurumun başında sizin gibi değerli bir müdürün olması da bizler için memnuniyet verici. Bize sanayi odasından, Ereğli iş dünyasından gelen talepleri bir masa etrafında, şehre ve ülke menfaatleri doğrultusunda kanunlar çerçevesinde hep birlikte değerlendirip, yürüteceğiz.” dedi.
     Ereğli Liman Başkanlığının tarihi ve durumuyla ilgili AK Parti heyetine bilgi veren Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Türkiye genelinde ilk 9 arasında bulunduklarını ifade ederken, şu görüşlere yer verdi: “Ereğli güçlü bir ekonomi. Deniz yoluyla yapılan ithalat ve ihracatın yüzde 10’u, buradan gerçekleştiriliyor. Türkiye genelindeki 71 liman başkanlığı arasında dokuzuncu sıradayız. Yaklaşık 10 milyon ton bunu tek limanla yapıyoruz. Diğer ilk ondaki liman başkanlıklarında kimileri 7-8 limanla yaparken ilk on içerisinde tek liman ve 2 iskeleyle bunu gerçekleştiren bir liman başkanlığıyız. Bu büyük bir başarıdır, artacak tabi, uğraşıyoruz bu konuda. Birçok altyapı çalışmalarımız projelerimiz var, bunları zamanla kamuoyuyla paylaşacağız.”



     AÇILIŞI 1 TEMMUZ’DA BAKAN YILDIRIM YAPACAK
     Çakır ve Okur daha sonra, inşa halindeki yeni Liman Başkanlığı hizmet binasında da incelemelerde bulundu. Liman Başkanı Okur, yaklaşık 1 milyon liraya mal olan hizmet binasının Mayıs ayı sonu gibi tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını dile getirirken, şunları kaydetti: “Binamız Mayıs sonu gibi tamamlanıp biz buraya taşınacağız. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda da Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın katılımı ile de açılışını gerçekleştireceğiz. Engelli vatandaşlarımıza uygun, modern şekilde inşa edilen hizmet binamızda ayrıca İzmir’den sonra bizde olacak olan Denizci evi yapılıyor. Gemiden inmiş gidecek yeri olmayan denizcilerin çayını içip ısınabilecekleri bir denizci evi olacak. Ayrıca çok önemsediğimiz bir diğer şey ise, ‘gemi adamlığı’ sınavı. Bu sınav için başka merkezlere gitmek zorunda kalanlar artık bu dertten kurtulacak ve ‘Gemi adamlığı sınav merkezimiz’ olacak.”
     İlçe Başkanı Çakır ise, inşaatta incelemelerde bulunmasının ardından, “AK Parti hükümetimizin kazandırdığı kamu yatırımlarından biri olan Liman Başkanlığı hizmet binası, Türkiye’de alanında ilk 9 içerisinde olan Ereğlimize çok yakışacak.” dedi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.1.51  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır