Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Üst geçitler tamam ama…
Üst geçitler tamam ama…
 
   

     AKP Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır yaptığı açıklamada, sık sık trafik kazalarının yaşandığı Yeşiltepe-Kepez karayoluna, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yaya üst geçitlerinin kısa zamanda hizmete alınacağını belirtti. Çakır, şunları söyledi: “Ereğli’de kazaların sık sık meydana geldiği ve birçok yayanın da yaralandığı, hayatını kaybettiği bu yol üzerinde çok sayıda okulumuz var. Özellikle okul çıkışlarında öğrencilerimiz ve yayalarımız karşıdan karşıya geçmek isterken birçok acılar yaşadık. Yaşadığımız bu acıların önüne geçebilmek ve yayalarımızın, öğrencilerimizin daha rahat karşıdan karşıya geçebilmeleri için Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan Candan’ın girişimleriyle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 3 ayrı noktaya yaya üst geçidi yapılıyor. Üst geçitlerin direklerinin dikilmesinin ardından merdivenlerinin de monte edilmesi çalışmalarına başlandı. İmam Hatip Lisesi önünde yaptığımız üst geçitten itibaren monte çalışması devam edecek. Kısa zamanda çalışmaların bitirilerek üst geçitleri hizmete almayı hedefliyoruz.”
     Çakır, yaya üst geçitlerinin etkin biçimde kullanılması için de, üst geçitlerin bulunduğu alana 100 metre bir yöne, 100 metre de diğer yöne tel örgü çekileceğini kaydetti.

    HABERİN İÇİNDEN
     Kdz. Ereğli’de, sık sık ölüm-yaralanma ve maddi hasarlarla sonuçlanan trafik kazalarının yaşandığı Yeşiltepe-Kepez Yolu, Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı’nın kaza potansiyelinin yüksek olduğu yollara yer verdiği ‘kara noktalar’ listesinde yer almıştı. Uzunca süredir ilçe kamuoyundan yükselen tepkiler karşısında, adı ‘Ölüm Yolu’na çıkan Yeşiltepe-Kepez Yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü’nce 3 üst geçit yapılmasına başlanması olumlu olarak değerlendirildi. Ancak uzmanlara göre, Yeşiltepe-Kepez Yolu’ndaki trafik tehlikesi yalnızca üst geçitlerle çözülemeyecek kadar büyük…
     En başta, Gülüç Köprüsü’nden itibaren ve Devrek Yol Ayrımı’ndan devamla Kepez Tepesi’ne kadar olan yolun asfaltlanması sorunu ilk sırada yer alıyor. Özellikle sürücüler bu güzergahın asfalt sorununun bir türlü çözülemeyişi karşısında ciddi mağduriyet yaşıyor. Ayrıca, Yeşiltepe-Kepez Yolu’nun trafik yükünün azaltılması için, Çevreyolu Projesi’nin de tamamlanması hayati önem taşıyor. Öte yandan, yine söz konusu Yeşiltepe-Kepez Yolu’ndaki bazı eğim hatalarının yolun asfaltlanması sırasında çözülmesi, gerekli yerler için sinyalizasyon sistemi yapılması ve yolcu indirme-bindirme ceplerinin de ayrılması önem arz ediyor. İlçe kamuoyu, uzun yıllardan bu yana kendisinden beklenen çalışmaları bir türlü hayata geçirmeyen Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 3 üst geçit konusundaki çalışmalarını olumlu buluyor, ancak diğer yandan tam bir yol güvenliğinden söz edilebilmesi için bu önemli eksikliklerin de hızla giderilmesini bekliyor.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.157.12  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır