Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Minikler itfaiyeciliğe soyundu
Minikler itfaiyeciliğe soyundu
 
   

     Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 43 ana sınıfı öğrencisi, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün konuğu oldu. İtfaiyecilerle bir süre sohbet eden minikler, daha sonra yangın ve kurtarma olaylarında kullanılan araç ve gereçler hakkında bilgi aldı. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, itfaiye amirleri ve itfaiye erleri ile birlikte ana sınıfı öğrencilerine yangın, kaza, deprem ve doğal afetlere müdahale şeklini anlattı. İtfaiye Müdürlüğü tarafından ana sınıfı minikleri için yaptırılan itfaiyeci kıyafetlerini giyen çocuklar yangın söndürme cihazı ile yangının nasıl söndürüldüğü ile ilgili tatbikatı da gerçekleştirdi.



     Öğrencilerin ziyareti ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, çocukların büyüyünce itfaiyeci olmak istediklerini söylemelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ateş, “Ereğli Belediyesi olarak çocuklara büyük önem veriyoruz. Çocukların mesleği sevmeleri, tanımaları açısından onlara özel kıyafetler hazırladık. Çizmesi, şapkası elbisesi ve onlar için özel söndürücüler getirdik. Tatbikat alanı kurduk. Alanımız da gerçek yangınla çocukların evdeki kazalara yangınlara karşı nasıl bir önlem alacaklarını anlatıyoruz. Bu bağlamda çocuklardan olumlu tepkilerde alıyoruz. Gerçekten hepsinin yüzünde o ışığı görüyorum. Hepsi yangını söndürmek için çaba gösteriyorlar hem de meslek olarak da itfaiye mesleğini seçeceklerini söylüyorlar. Bizim de zaten amacımız buydu.” dedi. Minik öğrenciler tatbikat sonrasında Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’e plaket verdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   52.15.70.191  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır