Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Şef adaylarının lezzetleri yarıştı
Şef adaylarının lezzetleri yarıştı
 
   

     İlçedeki Keleşler Park Otel’de, Kdz. Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdüsselam Aksoy, okul öğretmenleri ve öğrenciler izledi.
     Yemek yarışması ve söyleşi etkinliği için konuk olan Et Uzmanı ve Günaydın Restaurantları Kurucusu Cüneyt Asan’ın özgeçmişinin anlatılmasıyla başlayan etkinlikte, Kdz. Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin ikişer kişiden oluşan 6 ayrı grupta ayrı ayrı hazırladıkları yemekler jürinin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin hazırladığı yemekler jüri üyeleri; ERDEMİR Bağlık Kantini Şef Aşçısı Şener Sarıoğlu, Et Uzmanı ve Günaydın Restaurantları Kurucusu Cüneyt Asan, Keleşler Park Otel Şef Aşçısı Mürsel Bağçiçek, Günaydın Restaurantları Mutfak Genel Koordinatörü Ali Mayda ve Yazar Ulviye Alpay tarafından değerlendirildi.
     Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, Kdz. Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden Tuğba Demiray ve Ravza Süslü’nün hazırladıkları ‘Madalyon Bonfile’ birinci seçildi. Yarışmanın kazananı olan öğrencilere katılım belgeleri ve plaketlerini veren Et Uzmanı ve Günaydın Restaurantları Kurucusu Cüneyt Asan, rakiplerin ve yarışmaların insanların gelişmesi için önemli olduğunu, başarıya ancak emek verilerek ulaşılabileceğini belirtti. Asan ayrıca, Kdz. Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri için kendi restaurantlarında staj olanağı sağlayabileceklerini de dile getirdi.
     Ardından Yazar Ulviye Alpay tarafından, yemek yarışmasına katılan diğer öğrencilere de katılım belgeleri verildi. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdüsselam Aksoy da, yarışmada jüri üyeliği yapan konuklara ayrı ayrı teşekkür belgelerini sundu.
     Etkinlikte konuşan Yazar Ulviye Alpay, Et Uzmanı ve Günaydın Restaurantları Kurucusu Cüneyt Asan’ın yaşamöyküsünü anlattığı ‘Sevmek Gerek’ isimli kitabı yazmadan önce, genç bir delikanlıyken tanıdığı Asan’ın çalıştığı kasap dükkanının müşterilerinden birisi olduğunu belirtti. Çırak olarak çalıştığı dükkanı satın alarak, 36 şubeli bir restaurant zinciri kuran Cüneyt Asan’ın ülkenin önemli değerlerinden birisi olduğunu belirten Alpay, Asan’ın başarı öyküsünün okunması-örnek alınması gerektiğini söyledi. Daha sonra da Et Uzmanı ve Günaydın Restaurantları Kurucusu Cüneyt Asan’ın, öğrencilerle söyleşisine geçildi. Yazar Ulviye Alpay da okurları için kitaplarını imzaladı.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.121.79  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır