Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Alpago: Hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız
Alpago: Hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız
 
   

     Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda encümen seçimlerinin yenilenmesi kararına tepki göstermek için meclis salonunu terk eden AKP’li üyeler, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda ilk olarak söz alan AKP İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ‘Ereğli Belediyesi CHP’li belediye olduğu için Ereğli’ye hizmet yapılmıyor’ sözlerine tepki gösterdi.
     Çakır, şöyle konuştu: “Ereğli’ye 50 milyon liralık hastane, adliye, fen lisesi, vergi dairesi binaları yapıyoruz. İlçeye 9 adet okul kazandırıyoruz. Gençlik merkezi ile ilgili ödeneğimizi aldık, yer arıyoruz. Devrek yolu kavşağına köprülü kavşak yapıyoruz. Sanki bunu başkası yapıyor. İlçeye AK Parti’nin kamu yatırımı anlamında yapabileceği her şeyi yapıyoruz. Kışla güzergâhındaki yolun yapımına başlandığında, altından çıkacak malzemelerin kimin olup, olmadığını da basın huzurunda göreceğiz. Kendileri ise Ereğli’ye 20 yıldır bir adet asansörlü, özürlülerin de kullanabileceği, ilçeye yakışır modern bir belediye binası kazandıramamışlardır. Hala eski başkanımız Ruhi Cöbekoğlu döneminden kalma bir terminalimiz var. Her seçim döneminde ‘terminali kazandıracağız’ diye diye Ereğli’nin önüne 5. kez aynı projeyi getiriyor.”



     “HUKUKA BAŞVURACAĞIZ”
     Daha sonra söz alan AKP’li Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay da satışının onaylandığı arsa ile ilgili olarak, “Başkanımız bu arsanın kendisine Ruhi Cöbekoğlu’ndan miras kalmadığını söyledi. Araştırdık ve arsanın Sayın Cöbekoğlu’ndan miras kaldığını ortaya çıkardık.” dedi. Dünkü toplantıda kura sonucu encümen üyeliğine seçilen ancak bugün yapılan yeni oylamada bu hakkını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago ise yapılan uygulamanın hukuktan uzak olduğunu savundu. Alpago, şunları kaydetti: “Biz CHP’li bazı meclis üyelerinin ve Sayın Belediye Başkanı’nın hukuksuzluğuna, adaletsizliğine ve haksızlığına alıştık. Ama bugünkü yaşanan olay bunun son boyutuydu ve tepki vermemiz gerekiyordu. Bu konuda da en demokratik şekilde tepkimi ortaya koydum. Yüzümüz ak, her şeyin cevabını verecek pozisyondayız. Ama o, bugün benim sorduğum hiçbir konuya cevap veremedi. Her halde kafası başka yerlerde. Ortada yaşanan bir hukuksuzluk var, haklı olduğumuza inandığımız bu konuda bütün hukuki yollara başvuracağız. Çünkü biz onlar gibi birinin söylediği şeye el kaldıran meclis üyeleri değiliz. Ben, dün yapılan oylamada, Halil Posbıyık’ın kendi elleriyle kurada seçtiği encümen üyesiyim. Demek ki AK Parti Meclis üyelerinin varlığından o kadar çok korkuyorlar ki, her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe başvurarak, meclis kararlarında oynama yaparak bugün bu kararları aldılar. Bu haksızlıkları onlara sonuna kadar ödettirmek de boynumuzun borcudur.”
     Alpago, kendisine encümen seçimlerine haksızlık yapıldığını ve hakkını sonuna kadar hukuki yollardan arayacağını sözlerine ekledi.
 
 
Yorumlarınız
 » NOT: BU BİLGİ; İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ İLE İLGİLİ KONU HAKKINDA TARAFIMCA GÖRÜŞÜLDÜKTEN SONRA YEREL, ULUSAL VE SOSYAL MEDYADA Kİ MEVZUBAHİS KONU İLE İLGİLİ HABERLERİN ALTINDA YORUM OLARAK PAYLAŞILMIŞTIR.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 07 Nisan 2013- 14:28
 » BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ – ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 09.10.2005
Resmi Gazete Sayısı: 25961
Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ

Madde 20 — Meclis, mahalli idareler seçiminden sonraki ilk toplantısında, üyeleri arasından gizli oyla Kanunda belirtilen sayıda encümen üyesini seçer. Seçilen bu üyeler gelecek yılın aynı ayına kadar görev yapar ve her yıl o ayda encümen seçimleri yenilenir. Süresi dolan üyeler yeniden seçilebilir.

Encümene üye seçimi nisbî çoğunluk ile yapılır. Seçimde oy pusulalarına seçilecek üye sayısından fazla isim yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır. OYLARDA EŞİTLİK HALİNDE AD ÇEKMEYE BAŞVURULUR.

Encümenin seçilmiş üyeliklerinde herhangi bir nedenle boşalma olması halinde, meclisin yapılacak ilk toplantısının ilk birleşiminde kalan süreyi tamamlamak üzere yenisi seçilir.

KAYNAK: BAŞBAKANLIK MEVZUATI GELİŞTİRME VE YAYIN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 05 Nisan 2013- 21:45
 
IP   18.119.17.64  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır