Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Haberal’dan dördüncü kitap
Haberal’dan dördüncü kitap
 
   

     Ergenekon Davası’nın üçüncü iddianamesi kapsamında gözaltına alınan ve 13 Nisan’da, özgürlüğünden yoksun bırakılışı dört yılı dolduracak olan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Suçum Ne?’, ‘Belgelerle Silivri Gerçeği’, ‘Belgeler ve Gerçekler’den sonra, dördüncü kitabı ‘Ülkemize hizmetin bedeli bu mu? Ağırlaştırılmış müebbet’ isimli kitabı yayımlandı.
     Ergenekon adı verilen dava gerekçesiyle tutuklu bulunduğu mahkemeye verdiği savunmasını ‘Suçum Ne?’ kitabında halkın takdirine sunan Haberal, ‘Belgelerle Silivri Gerçeği’nde ise merhum Başbakan Bülent Ecevit’in tedavi süreciyle ilgili gerçekleri, somut belgeler ışığında, yorumsuz olarak kitaplaştırmıştı. Prof. Dr. Haberal’ın üçüncü kitabı ‘Belgeler ve Gerçekler’de ise, gözaltına alındığı günden itibaren yaşadığı sağlık sorunları, sağlık raporları, ifadesinin video konferans yoluyla alınması ve bu sırada yaşadığı sağlık sorunları belgeleriyle ortaya konuldu. ‘Ülkemize hizmetin bedeli bu mu? Ağırlaştırılmış müebbet’ isimli dördüncü ve son yayımlanan kitapta ise, Prof. Dr. Haberal’ın avukatlarının, 18 Mart günü Ergenekon Davası savcısının açıkladığı esas hakkındaki mütalaaya yanıtları yer alıyor.

     HABERAL: YILLARIMIZ GERİ DÖNMEYECEK BİÇİMDE ÖLDÜRÜLÜYOR
     Dördüncü ve son kitabı ‘Ülkemize hizmetin bedeli bu mu? Ağırlaştırılmış müebbet’in önsözünü yazan Prof. Dr. Mehmet Haberal, şu ifadelere yer verdi:
     “Esas vurgulanması gereken nokta, insan yaşamının vazgeçilmez iki faktörüdür. Bunlar, yaşamın devam ettirilmesi ve zamandır. Toplum olarak maalesef, bu iki olmazsa olmazın değerini ancak, onları kaybettikten sonra anlayabiliyoruz. Bizim ülkemizde genelde insanlarımızın değeri onlar aramızdan ayrıldıktan sonra ortaya çıkıyor ve ya çıkarılmaya çalışılıyor.
     Kaybedenler değil kaybettirenler, bir bakıma kendilerini tatmin edebilmek için, başkalarına anlatmaya çalışıyorlar. Aslında zaman, anlamı kavranamayan bir değerdir. Genelde maalesef hiç bilinmeyen ve asla geriye dönüşü olmayan bir değerdir. İnsan yaşamı gibi zaman da ölüyor. Onu ne kadar canlı tutup yaşatabilirsek hem insanlığa, hem kendimize en büyük katkıyı sağlamış oluruz.
     Bugünkü durumumuzun tablosu şudur: “Zaman” kavramının simgesi “Yıllarımız”, geriye dönmeyecek biçimde adeta öldürülmüştür. Yaşamımız ve onun özü özgürlüklerimiz, açık açık gasp edilmiştir. Avukatlarımın hazırlayıp milletimizin takdirine sunmuş olduğu bu kitapta yasal hiçbir dayanağı olmayan, iftiraya dayanan bir Mütalaa’ya gerçek yanıtlarımızı bulacaksınız. Gerçekler inatçıdır. Görmeyenler de birgün görmek zorunda kalacaklardır. Aziz milletimizin takdirine saygıyla sunuyoruz.
     Prof. Dr. Mehmet Haberal
     CHP 24. Dönem Zonguldak Milletvekili
     Silivri 5 No’lu Ceza İnfaz Kurumu B/9-Alt Bölüm”


     Prof. Dr. Haberal’ın kitabını yayıma hazırlayan Bütün Dünya Genel Yayın Yönetmeni, Haberal’ın Basın Sözcüsü Gazeteci-Yazar Mete Akyol da, kitapla ilgili olarak bilgi verdi:
(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   13.59.62.219  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır