Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Zonguldak da Suriyeli mültecilere açıldı
Zonguldak da Suriyeli mültecilere açıldı
 
   

     CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çorlu’da işadamları ve iş dünyası ile bir araya geldi. Toprak burada yaptığı açıklamada bir ayda iki kez Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı’nın önümüzdeki günlerde üçüncü kez geleceğini belirterek şunları söyledi: “Bu hareketlilik, Türkiye’den yeni bazı taleplerin ve Türkiye’ye verilen yeni görevlerin habercisi. Suriye’nin Dostları Çekirdek Grubu Toplantısına Türkiye ev sahipliği yapacak. Suriye’de çatışmaların hızlanacağı anlaşılıyor. İçişleri Bakanlığı, 11 ili daha mültecilerin yerleştirileceği iller arasına aldı ve hazırlıkları hızlandırın diye genelge gönderdi. Genelgede ‘Suriye olayları ile bazı çevre ve komşu ülkelerde yaşanan sıcak gelişmelerden dolayı, Türkiye’ye yönelik sığınma ve iltica talebi sayısında olağanüstü artış olacağı, göz önünde bulundurularak’ ifadesinden sonra, Elazığ, Adıyaman, Zonguldak, Karabük, Sinop, Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun, Manisa, Artvin illerinin mültecilerin sığınmasına açıldığı, gelecek mültecilerin bu illere sevk edilip yerleştirileceği belirtiliyor. Hükümet, mülteci sayısında neden birden bire büyük artış bekliyor? Demek ki bu ziyaretler boşuna değil. İsrail’in özrü boşuna değil. John Kerry’nin Türkiye’den çıkıp İsrail’e koşturması, Obama’nın Başbakana, 16 Mayıs’a randevu vermesi, Başbakandan sonra, Ürdün Kralını, Katar Emiri’ni Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi’ni Beyaz Saray’a davet etmesi boşuna değil.”
     CHP’li Toprak, hükümetin yanlış dış politikada, ülkeyi riske atmakta ısrarını sürdürdüğünü ifade ederek, ülkenin bir ateşe atılmak üzere olduğunu öne sürdü. Toprak şöyle konuştu: “Genelge ile Güneydoğu’dan Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den Ege’ye kadar toplam 24 il mültecilere AÇIK ŞEHİR konumuna getiriliyor. İsrail özrünün amaç ve sonuçları ortaya çıkıyor. İsrail ile yapılan gizli pazarlık ve anlaşmalarla, İsrail’in bulduğu petrol ve doğal gazın çıkarılması, taşınması güvenceye alınıyor. Suriye bölünüp, yönetim değiştirilerek, boru hatları güvenli hale gelecek. Türkiye’nin Rusya ve İran ile olan petrol-doğal gaz anlaşmalarına alternatif olarak, Enerji açısından İsrail ile anlaşması planlanıyor. Mersin üzerinden Türk TIR’larını taşıyan Ro-Ro’lara İsrail limanları açılıyor ve Ticaret Suriye üzerinden, İsrail’e kaydırılıyor. İsrail ve ABD İran’a saldırma planlarında Türkiye’deki üsleri kullanacak. NATO’da Türkiye’nin İsrail şerhi bunun için kalkıyor. Suriye Parlamentosu, 2 Nisan’da Kuzey Suriye’de Kamışlı’yı Dar el Zor adıyla eyalet ilan etti. Çözüm süreciyle birlikte Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’deki bu paralel gelişmeler, Başbakanın birden eyalet fikrini ortaya atması, Türkiye-İsrail-ABD üçgeninde bölgenin yeniden şekillendirileceğinin işareti. Bütün bunlar için Türkiye’ye, halka ödettirilecek fatura ne olacak? Hükümet önce bunu ve gizli pazarlıkları açıklasın.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.166.167  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır