Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çakır: Spor kompleksi yapmak için yer arıyoruz
Çakır: Spor kompleksi yapmak için yer arıyoruz
 
   

     AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, eski AKP Ereğli İl Başkanı Celil Uzun, Huzur Derneği ve Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (ERİD) iade-i ziyaretlerde bulundu. Çakır, Huzur Derneği’ni ziyarette yaptığı konuşmada, Ereğli’ye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir Gençlik Merkezi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Çakır, şöyle dedi: “Kışın gençlerimizin spor yapabileceği bir alan yok. Ereğli gençliğine yakışacak, tabi sadece gençler değil, tüm yaş gruplarına hitap edebilecek düzeyde Ereğli’ye yakışacak bir Gençlik Merkezi, yani spor kompleksi yapmak için çalışmalara başladık. Yüzme, basketbol, tenis kortu, aklınıza ne geliyorsa her türlü spor kompleksinin yer aldığı bir Gençlik Merkezi kazandırmak için Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’tan bunun sözünü aldık. Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan Candan Bey ve MYK Üyemiz Sayın Emine Çift hanımefendinin de katkılarıyla, ilk etapta başlangıç için 500 milyar bir ödenek gönderildi, ödenek konusunda bir sıkıntımız yok, arkasından bize ‘3 dönümden 20 dönüme kadar proje yapabilirsiniz’ dediler. Yerimizin büyüklüğüne göre projenin ödeneğini çıkartacaklar. Şu an yer çalışması yapıyoruz.”
     Çakır, ERİD ziyaretinde ise, Ereğli Belediyesi’nin satışa çıkardığı arsa konusunda da yasal mücadeleye başlayacaklarını dile getirdi. Çakır, şunları kaydetti: “Arsayla ilgili iptal davamızı açtık. Burası satıldığı takdirde yapılacak proje ile Ereğli esnafı çok daha sıkıntı yaşayacak. Biz Milletvekili Ercan Candan beyin öngördüğü şekilde buraya bir proje düşünüyoruz. Biz diyoruz ki, adliyeyi zaten taşıyoruz, hükümet konağını yıkalım, belediye sarayını da, aynen Ay City’in bulunduğu bina gibi altı iş merkezi olabilir, üstünü de 2 ayrı kule şeklinde belediye merkezi ve kaymakamlık binası yapalım. Terminal de yıkıldığı zaman, buraların altına 3 kat katlı otopark yapalım, üstünü de anıtın olduğu yere kadar dümdüz bir kent meydanı yapalım. Bu meydan miting alanı olarak da kullanılabilir, her türlü etkinlikte de. Ayrıca, o arsanın yanında bulunan askeriye lojmanlarını da TOKİ’den başka yerde lojman yaparak oraya taşıyalım, buraya da büyük bir cami yapalım istiyoruz. Cami illa buraya olmaz derlerse denizin üstüne dolgu yaparak bir cami yapalım. Tabi bunlar Ereğli Belediyesi’nin iktidar ile uyum içerisinde çalışmasıyla gerçekleşecek projeler. Biz bu arsanın satışının iptali için her türlü çabamızı göstereceğiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.217.168.84  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır