Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Toptan’ın armağanlarının yer aldığı sergi açıldı
Toptan’ın armağanlarının yer aldığı sergi açıldı
 
   

     Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen etkinliğe AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan’ın yanı sıra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Açılış öncesinde konuşan Vali Ayyıldız, “İlimizin medar-ı iftiharı olan Sayın Köksal Toptan’a armağan edilen eşyaların bir bölümünü açmış bulunuyoruz.” dedi. Açılış kurdelesini kesen Köksal Toptan ise “Burada en önemli olan bir kuşağın tecrübe ve kazanımlarını gelecek kuşaklara aktarmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı görevimden TBMM Başkanlığı’na kadar devam eden süreçte çok fazla hediyeler var. İstiyorum ki onları yeni kuşaklar görsünler. Buraya gelecek olanlardan bir tanesi bu işe heyecan duyar ve siyaset yoluyla bizim takip ettiğimiz yollardan geçerek ülkemize hizmet etme heyecanını kazanır. İnşallah Zonguldak ve ülke olarak iftihar edeceğimiz çocuklarımız çıkacaktır.” diye konuştu.
     Daha sonra davetlilerle birlikte sergi salonunu gezen Toptan yaptığı açıklamada, “Doğrusunu isterseniz armağanları burada görünce çok duygulandım. Burada daha güzel bir değer oldular. Değerli valimize ve Kültür Bakanlığı’nın değerli temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bir kısmı Ankara’da olan armağanları da buraya getirerek çocuklarımızın görmesine imkân verilmiş olacak.” diye konuştu. Toptan, gazetecilerin, bu tür bir serginin başka illerde örneğinin olup olmadığı yönündeki sorusuna, şu cevabı verdi: “Meclis başkanlarına, başbakanlara ve cumhurbaşkanlarına böyle sayısız maddi değeri çok olmayan ama anlamlı hediyeler verilir. Bunlar aslında alan için de sorundur. Ben bu hediyeleri Meclis’te değerlendirmek istedim ama buna imkân olmadı. Benim bildiğim kadarıyla Sayın Süleyman Demirel’in Isparta İslamköy’de böyle bir müzesi var. Yine Sayın Abdullah Gül de Kayseri’de böyle bir çalışma yaptırıyor. Bunun dışında ben bilmiyorum. Bunların evlerde saklanması da pek mümkün değil. Herhalde bu veya buna benzer yöntemle hem bu objeleri ortaya çıkarmak hem de bunları gençlerin görüşüne sunmak en doğru yoldur.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.227.194  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır