Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Palandöken: Taviz verilip verilmeyeceği siyasetin işi
Palandöken: Taviz verilip verilmeyeceği siyasetin işi
 
   

     Çözüm sürecinde Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, çalışmalarına Ereğli’de devam etti. Bolu ve Düzce’de yapılan ziyaretlerin ardından Zonguldak’a hareket eden Karadeniz Heyeti’nde bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ereğli’de Bakkalcılar ve Şoförler Odası yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Ardından Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden Palandöken, burada oda başkanı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu ile çözüm süreci hakkında görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bendevi Palandöken, büyük marketlerin açılmasıyla il ve ilçelerde, vergi veren küçük esnafların zor duruma düştüklerini söyledi. Bu konuyla ilgili olarak kanun çıkarılması gerektiğini söyleyen Palandöken, “Gerçekten perakende sektörüne yapılan bir haksızlık. Hem vatandaşını, hem yerel yönetimlerini tüm bu bölgede 3 ya da 4 adet İstanbul firması parayı alıp götürüyor. Burada yaşam mücadelesi veren, vergisini veren esnaf bitiyor. Büyük marketlerin buraya nesi kalıyor? Konteyneri ile çöpü kalıyor. O yüzden bu sorunun ülke ekonomisine verdiği zararın düşünülmesi lazım.” diye konuştu.



     “SÜREÇ İÇİN KAFADAKİ SORULARIN GİDERİLMESİ LAZIM”
     Barış süreci için Karadeniz Bölgesi’nde ziyaretlerde bulundukları ve görüştükleri her yerde olumlu karşılandıklarını anlatan Palandöken, insanların kafasında çözüm sonucunda ‘Apo, Başbakan ya da Cumhurbaşkanı olur mu?’ sorularının olduğunu söyledi. Palandöken, “Barış süreci ile ilgili olarak bölgenizdeyiz. Sabah saatlerinde Bolu ve Düzce’deydik. Buradan da Zonguldak’a geçeceğiz. Odalarımızı da ziyaret ederek onlarında düşüncelerini ve fikirlerini alıyoruz. Barış süreci çok iyi gidiyor. Bu bölgelerde insanların bakış açıları çok güzel. Bu nedenle de bu süreç esnafın hem ekonomik yönünden hem de can ve mal güvenliği yönünden önemli bir gelişmesine neden olacak. Ama asıl sorun Bu barış çözüm sürecinde insanların kafasında ki sual. Acaba bu Apo’yu bırakacaklar mı? Bunu Başbakan, Cumhurbaşkanı mı yapacaklar? Güçlü bir devletin sisteminde böyle bir şey olmadığı, böyle bir şeyin düşünülmesinin bile yanlış olduğudur, herkes yaptıklarının cezasını çekecektir. Barış süreci ülkedeki çatışmanın, kanın durması ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti böyle bir taviz verir mi? Bunu siyasetçiler yanıtlayacak. Bizim yaptığımız sadece bu sürece nasıl baktığıyla ilgili. Gördüğümüz kadarıyla da insanlar bu barış sürecine katkı vermek istiyor. Yeter ki mesele doğru anlatılsın, doğru söylensin. Onun dışında hiç bir sorun yok.” dedi.
     Oda ziyaretlerini tamamlayan Palandöken, daha sonra Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti’nin Zonguldak’ta devam edeceği programına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.137.162.110  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır