Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Ereğli’yi kabuslu günlerine döndüremezsiniz
Posbıyık: Ereğli’yi kabuslu günlerine döndüremezsiniz
 
   

     Ereğli Belediyesi’nin yatırımları konusundaki son duruma ilişkin bilgileri paylaşan Posbıyık, Beyçayırı Sahası yanında inşa çalışması devam eden alışveriş merkezinin yakın zamanda hizmete gireceğini açıkladı. İhalesi yapılan yeni terminalin de 7-8 ay içerisinde hizmete açılacağını belirten Posbıyık, “Sahildeki üst geçit Haziran ortalarında Ereğli halkının hizmetine sunulacak. Kestaneci Mahallesi’ndeki piknik alanı için çalışmalarımız sürüyor. İlçe merkezinde de bir lostra salonu yapacağız. Önümüzdeki hafta yapımına başlanacak.” dedi. Bozhane ve Hatip camilerinin avlularının üzerinin kapatılacağını da ifade eden Posbıyık, Belediye sınırlarına yeni katılan mahallelerdeki su hattı ve kanalizasyon çalışmalarına devam edildiğini dile getirdi.

     “ARSA İHALESİ KONUSUNDA TSO DEVREYE GİRDİ”
     Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yanında bulunan arsanın satışı konusuna da değinirken, şöyle dedi: “Ereğli’de çok büyük sansasyonlar koparıldı arsa satışı konusunda. Hatta ERDEMİR’in satılmaması konusunda bile bu kadar büyük sesler çıkmamıştı. Ama Belediye’nin kendi ürettiği 2 bin 700 metrekare yeri satmaya kalkınca yer yerinden oynadı, herkes karşı çıktı. Bilmiyorum, siz vatandaş olarak kendinize ait olan bir yeri yasalara uygun şekilde satarken karşı çıkan olabilir mi? Belediye de kendi arsasını satarken kimsenin bir şey söylememesi lazım. Ama burada esnafımızın, gelecek olan büyük mağazalardan etkileneceği öne sürüldüğü için biz de buna saygı duyduk. En son TSO Başkanı Sayın Mehmet Genç ve yönetim kurulu üyeleri bizi ziyaret ettiler. Hatta resmi bir dilekçe ile bu arsayı esnaf adına almak istediklerini, ihaleye girmek istediklerini ifade ettiler. Biz de bundan son derece mutlu olduk. Şanslarına birinci ihalede talep gelmedi. İhale iptal edildi. 30 Nisan Salı günü yeniden ihale yapılacak. İhaleye herkes girebilir ve şartlara göre kim kazanırsa o alacaktır. Ancak TSO Başkanı ve yönetim kurulu, TSO olarak ihaleyi alacaklarını söylediler. Biz de bundan memnuniyet duyduk. TSO, önderlik yapmak suretiyle bu sorunu halledeceğini açık ve net şekilde ortaya koymuş oldu.”



     “MECLİS’TE KAHROLDUM”
     Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında, bazı CHP’li Belediye Meclis üyelerinin AKP’li üyelerle birlikte hareket etmelerinin anımsatılması üzerine de Posbıyık, şu görüşlere yer verdi: “Aslında Belediye Meclisi’nde, biz tecrübemize dayanarak sorunları arkadaşlarımızla birlikte aşarız. Problem değil ama Meclis Başkanlığı kürsüsünde oturup da, karşı taraftakilerin AKP’li meclis üyeleriyle birlikte parmak kaldırdığını görmeniz inanın sizi kahrediyor. Kahroluyorum. Mesele sonuç almak değil. Ama sizin değer vererek ismini yazdığınız, Meclis’e aldığınız, ‘bu arkadaşımla birlikte dava arkadaşlığı yaparız, birlikte yürürüz’ dediğimiz arkadaşlar AKP ile birlikte aynı önergeye imza atıp da, önerge sunmaları çok acı. Allah başkalarına bu acıyı yaşatmasın. Ben yaşadım. 20 yıllık Belediye Başkanıyım, hayatımda böyle olaylar görmedim. Bu olay CHP-AKP meselesi, ideoloji meselesi ya da arsa satışı konusu da değil. Bu olay, bir ailenin Halil Posbıyık’ı linç etme girişimidir. Bir aile, finansörlük yapmak suretiyle Halil Posbıyık’ı linç etmeye çalışıyorlar. Ya bunlar Halil Posbıyık’ı tanımıyorlar ya da kendilerine çok güveniyorlar. Sonucu hep birlikte göreceğiz.”
     Alman konteyner firması ELA ile yaptıkları görüşmenin anımsatılması ve bu konudaki gelişmelerin sorulması üzerine de Posbıyık, firma yetkililerinin Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer beğendiklerini, yer satın almak üzere olduklarını söyledi. Posbıyık, şu ifadelere yer verdi: “Alman firma burada OSB’den yer aldı. Türk temsilcisi de sürekli bize geliyor. Cuma günü yine gelecekler. Benimsediler, yeri gördüler ve almak üzereler. Fatih Bey (Tar) ile yaptığımız görüşmede de, ambalaj sanayisine yönelik bir firmanın gelmesi için bir ikna çabası içerisinde. Aynı zamanda, Manisa’dan da bir jant firmasının adaptasyonu için bir çalışma var. Ereğli’nin geleceği iyi, kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemiyoruz. Sıkıntılar var ama Ereğli’nin geleceği çok parlaktır. Kimse umutsuz olmasın. Yeter ki bilgi kirliliği ve dedikodu olmasın. Ereğli iyiye doğru gidiyor.”

     “EREĞLİ’Yİ ESKİ KABUSLU GÜNLERİNE DÖNDÜREMEZSİNİZ”
     Posbıyık, ilçedeki Bozkuş Petrol’ün çevresine Belediye tarafından kaldırım betonu dökülmesi konusunda da, şunları söyledi: “Orası, halkın yürüdüğü yaya yoludur. İstasyon iyi çalışsın diye açılmış ve yırtılmış. O yer Belediye’nin ve Ereğli’de yaşayan yüz bin kişinindir. Halkın yeri gasp edildiği için, Belediye de ‘Ben halkımı korurum’ diyerek oraya yürüme yolu yapmıştır. Buna da şiddet, kin ve nefret diyorlar. Bunlar hoş değil. Bizim kinimiz, nefretimiz yok. Devrek Yol Ayrımı’ndaki binalarına da FLO mağazası açtılar. Ruhsat başvurusunda bulundular. İmar eksikliği olduğu için ruhsat verilmedi. Ama bizi dinlemediler ve açtılar. Yakında kapatılacak. Kapatıldığında yine bir internet sayfasında şiddet, kin, nefret diye okuyabilirsiniz. Yok öyle bir şey. Yasalara uyacaksınız. Herkes nasıl yasalara uyuyorsa, hukukun üstünlüğüne inanacaksınız. Kimse, istediğimizi yaptırırız diye düşünmesin. Ben halkın yararına çalışırım. Ailelerin zenginleşmesi, büyümesi için değil. Belediye’de baskıyla iş almak diye bir şey yok.”
     TED Koleji Vakfı’nın kurucusu olduğunu dile getiren Posbıyık, Celal Bozkuş’un da başkanlığını yaptığı vakfın, sahil şeridi üzerinde bir restaurant açtığını anımsattı. Belediye’nin kiracısı olan mekânın çalıştırılamayınca, bir başka işyerine kiralandığını anlatan Posbıyık, şöyle devam etti: “Belediye’ye 6 bin lira kira veriyorlardı. Çalıştıramayınca, Mado’ya 10 bin liraya kiraya verdiler. Bunun 6 bin lirasını Belediye’ye yatırıyorlar, 4 bin lirasını da TED’e alıyorlardı. Biz buna müdahale ettik, yerel mahkemede kazandık. Şimdi Yargıtay aşamasında. Orası da perişan durumda. Şimdi sormak istiyorum; davalık olduğu için her ay Belediye’ye 6-6,5 bin lira ecrimisil olarak para yatırılıyor. Bu parayı kim yatırıyor? Bu restaurantı açan Celal Bozkuş olduğu için, kendi cebinden mi yatırıyor yoksa yönetim kurulu üyeleri aralarında paylaşarak mı ödüyor? Yoksa bu parayı TED’e öğrencisini veren, restauranttan haberi bile olmayan veliler mi ödüyor? Şu ana kadar ödenen para 370 bin lira civarında.”
     Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’in de, emlak vergilerinin yüksek olduğu konusunda Belediye’ye gönderme yaptığını belirten Posbıyık, “Duyduğum kadarıyla Arslan Keleş’in ifadesi doğruysa, belediye başkanını da atamaya başlamışlar. Ereğli’yi eski günlerine, geçmişteki kâbuslu günlerine çevirmeye çalışanları uyarıyorum; o günlere dönemezsiniz. Bu iş takım kurmakla olmaz. Herkes haddini bilecek.” şeklinde konuştu.
(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.16.69.143  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır