Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Erdem: Yerel Seçimlerin vizesini TSO verecek
Erdem: Yerel Seçimlerin vizesini TSO verecek
 
   

     Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı işadamı İrfan Erdem, yönetime talip oldukları gruptaki işadamları ve esnaflarla birlikte Kdz. Ereğli ilçe merkezinde seçim bürosu açtı. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın 5 Mayıs’taki seçimleri öncesinde oluşturdukları seçim bürosunda, TSO üyesi işadamları ve esnaflarla bir araya gelen Erdem burada yaptığı konuşmada, seçimdeki tüm adaylara başarı dilediğini belirtti.
     Erdem, şöyle dedi: “Diğer adaylar Ereğli TSO Başkanlığına aday olduklarını açıkladılar ama ben ve arkadaşlarım yönetime talibiz. Biz, diğer adaylar gibi başkanın daha önceden açıklanmasını doğru bulmuyoruz. Bizdeki demokrasi anlayışı ve arkadaşlarımızın düşünceleri; seçilenler önce komiteye oradan meclise, meclis de başkanını ve yönetim kurulu seçsin biçimindedir. Bu şekilde karar aldık. Biz grup olarak, TSO’nun yönetimine talibiz. Bu seçimler sadece Ereğli TSO seçimleri değildir. Ereğli’nin geleceği, işadamının vizyonu, çağdaş Ereğli halkının sosyal, ekonomik ve kültürel yönlerden görmek istediği Ereğli’nin, aydınlık yarınlarının seçimidir. Ayrıca bu TSO seçimleri, bundan sonraki seçimleri de önemli ölçüde etkileyecektir. Bu seçim, sermayenin, gücün neyi nasıl görmek istediğinin seçimidir. Sermaye, bireysel olarak yarınlar için akıllı olmak zorundadır. Çünkü sermaye güçtür. Gücü elinizde bulundurmak istiyorsanız, mutlaka güçlü olmak zorundasınız. Bu kente başta ekonomik ve sosyal olarak barış getirmek, birlik sağlamak, paylaşımda bulunmak istiyoruz. Üyelerimizden destek istiyoruz. Geleceğinizi belirleyin diyoruz.”

     “EREĞLİ’YE İYİ GELECEK FORMÜLLERİ BİLİYORUZ”
     Kaygılarının kişisel olmadığını, fikirleri tartışmak ve konusunda uzman olanın bilgisinden, deneyiminden faydalanacak bir sistem geliştirmek istediklerini anlatan Erdem, şöyle devam etti: “TSO’yu oda yapacak olan, oraya gelen yöneticilerin, liderlerin yaratacakları katma değerdir. Bizler grup olarak Ereğli’nin şu dönemindeki zor koşullara iyi gelecek formülleri biliyoruz. Sorunları çözeceğimize inanıyoruz. Kente barış getireceğimize, sinerji katacağımıza ve güçleri birleştireceğimize inanıyoruz. Yeni projelerimizi hayata geçireceğimizden eminiz. Bu kentin insanları birbirlerini yeterince aşağıya çektiler. Şimdi çıkış zamanıdır. Yükselme ve yükseltme zamanıdır. Beyaz sayfa açmak istiyoruz. Ereğli’nin siyaset ve ekonomi olarak istikrara ihtiyacı var. Kavga ederek bir yere varamazsınız. Ereğli’de her yerde kavga var. Kavgayı yapanlar bellidir. Belediye Meclisi’nde kavga var, TSO-ERDEMİR kavgası var. Hep kavga, hep kavga… Nereye gidecek bu kavgaların sonu? 43 bin icralık insan var, 35 bin dosya var. Kavgayı kimin yaptığını, kimin çıkardığını biliyorsunuz. Bu şehir barış içinde yaşamalı. Yoksa bu pastayı büyütemeyiz. Pasta büyümeyince, küçülür. TSO üyesi sermayedir, sermaye güç demektir. Ama bu güç kendisini yönlendiremiyorsa, iyi bir seçim yapamıyorsa, o zaman küçülmeye mahkûmdur. Eğer bu yönetim, istikrarlı bir yönetimi elde tutup da bu krizi yönetseydi, o zaman bizlere gerek yoktu. Bu krizi iyi yönetemediler. TSO’nun içinde, yönetiminde, meclisinde ayrı ayrı başlar vardı. Çok başlılıkta başarı gelmedi. Keşke tüm adaylar birleşseydi, tek liste yapılsaydı ve Ereğli daha aydınlık günlere, daha hızlı biçimde gitseydi. Ereğli’de bu yönetimi elinde bulundurmak isteyenler, mecliste olmak isteyenler egolarını yenmek zorundadır. Önce Ereğli’nin menfaatleri gelmelidir. Ereğli’nin menfaatleri önce gelmediği sürece, hep bu kısır çekişmeler devam eder.”

     “GÜÇLÜ BİR TSO, YEREL SEÇİMLERİ ETKİLER”
     Konuşmasının ardından, gruptaki işadamlarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına geçen ve soruları yanıtlayan Erdem, diğer TSO başkan adayı Arslan Keleş ve ekibiyle birleşme konusundaki görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi. Erdem, “Dört tane, saygıdeğer, ringe çıkma cesaretini göstermiş adayımız var. Baştan bu yana tek liste olmasının daha iyi olacağını düşündük. Uzun görüşmelerden sonra birleşme olmadı. Olmayınca bir bu birleşme görüşmelerini kapadık ve kendimiz yolumuza devam ediyoruz.” dedi.
     Erdem bir soru üzerine de, seçimin her türlü sonuca açık olduğunu, şu sözlerle ifade etti: “Gruplardaki adaylarımızı belirlemedik. Ne meclis adaylarımızı, ne de yönetim adaylarımızı konuşmadık. Verilmiş hiçbir sözümüz, kararımız yok. Hiçbir şeyin kavgasını, pazarlığını yapmadık. Bu seçim her türlü ihtimale açıktır. 7-0 olabilir, 6-1 olabilir, 5-2 olabilir, 4-3 olabilir, 3-3-1 olabilir ya da 3-2-2 olabilir. Bu seçimlerde 7-0 ya da 6-1 galip gelmiş bir yönetim, güçlü bir yönetim tablosu gösterir. Yerel Seçimlere 1 yıl kala, çok başarılı gelmiş, başarılı olmuş, ekonomiyi düzeltmiş, kavga olmasına izin vermemiş bir TSO yönetimi, Yerel Seçimlere girsin mi girmesin mi? Mesele Ereğli’nin menfaatleridir. Başarılı, barışı sağlayan bir TSO Yerel Seçimlerde söz sahibidir. Siyasi partiler bu TSO ne isterse onu yapmak zorundadır. Ereğli’nin konjonktürü böyledir. ERDEMİR ile diyalogları kullanmış, OSB’nin tüm parsellerini doldurmuş, istihdamı artırmış ve tersaneleri açmış bir TSO yönetimi elbette bu kentin kaderinde söz sahibi olacak. Güçlü bir TSO buradaki Yerel Seçimleri her haliyle etkiler. Göreceksiniz, Yerel Seçimlerin vizesini TSO verecektir.”

     “KELEŞ’E BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEKLİF ETMEDİM”
     Erdem, ‘TSO başkan adayı Arslan Keleş’e belediye başkanlığı teklif edilip-edilmediği’nin sorulması üzerine de, “Ben hiç kimseye Belediye reisliği teklif etmedim, edemem. Kimden teklif aldıysa açıklasın.” şeklinde yanıt verdi. Ereğli’deki en güçlü yapının örgütlü haliyle Türk Metal Sendikası olduğunu dile getiren Erdem, sermayeninse örgütlenemediğini ve aksine parçalandığını, parçalandığı için de gittikçe küçüldüğünü vurguladı.
     Kim kazanırsa kazansın, 7-0 ya da 6-1’lik bir sonuçla göreve gelen bir yönetimin ancak istikrar ve başarı sağlayabileceğini savunan Erdem, ‘Keleş’le birleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının güç kaybı iddialarına neden olduğu’nun anımsatılması üzerine ise, “5 Mayıs akşamını birlikte yaşayacağız ve kimin güç kaybettiğini göreceksiniz. Biz güç kaybetmedik.” dedi. Ereğli’nin barışa gereksinimi olduğunun ısrarla altını çizen Erdem, “Ben TSO başkan adayı değilim. Ben ve arkadaşlarım TSO’nun yönetimine talibiz. 21 kişi kendi içinden başkanını seçecek. Bizde başkanlık, yönetim kurulu pazarlığı yok.” şeklinde konuştu.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » irfan erdem posbıyıkın attığı tırnak olamaz...sen kimsin la irfan erdem başkan atıycan -   ereğlili / 24 Nisan 2013- 14:06
 » "HİÇBİRİMİZ HEPİMİZ KADAR AKILLI VE GÜÇLÜ OLAMAYIZ."

SAYIN ERDEM; "HİÇBİRİMİZ HEPİMİZ KADAR AKILLI VE GÜÇLÜ OLAMAYIZ." HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDE, DİĞER TARAFI ÖTEKİLEŞTİREN BÖYLESİ BİR BÖLÜNMÜŞLÜK İLE GİDİLECEK BİR TSO SEÇİM SÜRECİNİN SONUCUNDA OLUŞACAK OLAN YENİ TSO YÖNETİMİNDEN EREĞLİ’ MİZİN BİRİKMİŞ DEVASA İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA POZİTİF YÖNDE ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR.

“TAKİP EDİLEN AMAÇLAR HİÇBİR ZAMAN KİŞİSEL OLMAMALIDIR." M.KEMAL ATATÜRK

KDZ. EREĞLİ’MİZİN İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ, TÜM GRUPLARIN KİŞİSEL AMAÇLAR PEŞİNDE KOŞMADAN, BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE “EREĞLİ’MİZİN ORTAK MENFAATLERİ” İÇİN “TEK VÜCUT” ÇALIŞMALARIYLA MÜMKÜNDÜR. BUNUN DIŞINDAKİ FERDİ VE LOKAL TÜM GİRİŞİMLER HAVANDA SU DÖVMEKTİR.

“KAVGANIN KAZANANI YOKTUR, YA KAYBEDERSİNİZ YA DA DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ.” ALBERT EINSTEIN

ARTIK KİŞİLER, KURUMLAR VE ÖRGÜTLER ARASI KISIR POLEMİK, ÇEKİŞME, ÇATIŞMA VE KAVGALARI YAŞAMA LÜKSÜ KALMAYAN, HIZLA GÖÇ VEREN, EKONOMİSİ İYİCE DARALARAK TÜRBÜLANSA GİREN VE HERKESİN BU TÜRBÜLANSTAN BİR ÇIKIŞ YOLU ARADIĞI KDZ. EREĞLİ’MİZDE, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YAPILACAK OLAN KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİNDE;

GENÇ, VİZYONER GÖRÜŞLÜ, DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE DİNAMİK BİR EKİP İLE HİÇ BİR KİŞİ, KURUM VE ÖRGÜTÜ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HERKESİ KUCAKLAYAN,

AYRICA; OLUŞACAK YENİ TSO YÖNETİMİNDEKİ TÜM EKİP ÜYELERİNİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE "ORTAK AKIL" İLE “BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE” HAREKET ETTİĞİ, ŞEHRİMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA "VİZYONER ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLEN" BİR TSO YÖNETİMİ OLUŞUMU DİLEKLERİMLE...

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“BÜYÜK İŞLER, MÜHİM TEŞEBBÜSLER, ANCAK ORTAK ÇALIŞMA İLE TEMİN EDİLEBİLİR.” M. KEMAL ATATÜRK

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“BİR ARAYA GELMEK SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR. BİR ARADA KALMAK YA DA TUTMAK BÜYÜK BİR İLERLEMEDİR. BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSE GERÇEK BİR BAŞARIDIR.” HENRY FORD

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“SORUNLAR O SORUNLARI OLUŞTURAN DÜŞÜNCE DÜZEYİNDE ÇÖZÜLEMEZLER” ALBERT EINSTEIN

SÖZÜN ÖZÜ -4) “BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR” ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM “TWO HEADS ARE BETTER THAN ONE” BELKİ ANLARLAR.

ATALARIMIZ ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVULZURNA AZ DEMİŞLER.

TSO YÖNETİMİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN TÜM GRUPLAR ŞUNU ASLA UNUTMASINLAR Kİ; TEK KANATLA UÇULMAZ, TEK AYAKLA KOŞULMAZ.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
Ünal SAVAŞ -   Ünal Savaş / 23 Nisan 2013- 03:20
 » Aman aman Allah korusun. Ereğli o eski günlere dönmek istemiyor. -   Ömer koca / 23 Nisan 2013- 00:12
 
IP   3.141.199.243  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır