Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Erdem: Ereğli’deki yangın, barış olmadan söndürülmez
Erdem: Ereğli’deki yangın, barış olmadan söndürülmez
 
   

     Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdem’i ilçede TSO seçimleri öncesinde açılan ‘Beyaz Sayfa’ isimli seçim bürosunda ziyaret etti. Odabaş’a ziyaretinde sendikanın Şube Sekreteri Metin Ercan ile Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen de eşlik etti. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın seçimleri öncesinde ekibiyle birlikte yönetime talip olan Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Odabaş ve diğer sendika yöneticilerini ekibindeki işadamlarıyla birlikte karşıladı.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Sendika Başkanı Odabaş’a yürüttükleri toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde başarı diledi. Erdem, şöyle dedi: “Bilinçli sendikacılığın nasıl yapıldığını, Türk sanayisine göstermişlerdir. Sendika, maaşların yüzde 35 eksik alınmasına razı oldu, şirketin batmamasına-zarar etmemesine destek olup, üyelerine büyük bir fedakârlık yaptırarak bu süreci tamamladı. Kim kazandı? Elbette Türk sanayisi kazandı. Türk sendikacılığı kazandı. Ve Türkiye’de bunu ilk defa başlatan Sayın Başkan Odabaş’tır. O sıkıntılı süreci başarıyla tamamladılar. Bu çok önemli bir konudur. Siz üyelerinize maaşlarını yüzde 35 eksik ödetiyorsunuz ve o fedakârlıkta bulunan işçilerin, sendikayla birlikte bu yolda devam etmesi çok önemlidir. İşveren ve sendika diyalogunun en iyi örneğidir. Süreç bitti ve yüzde 35’ler verildi. Şimdi yeni bir toplu sözleşme görüşmeleri süreci devam ediyor. İşveren de, bu fedakârlığı yapan sendikanın ve çalışanlarının yanında olacaktır. Ereğli’de barışa ihtiyacımız var. Ereğli’de yangın var. Bu yangın da barış olmadan söndürülmez.”
     Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise, Erdem ile zaman zaman istişarede bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi. Odabaş şunları kaydetti: “Ereğli’de de bu işlere ihtiyaç var. Artık ağabey dediğimiz, büyüğümüz dediğimiz insanların, bizlerin doğrularında ya da yanlışlarında yol gösterici olmaları gerekir. Ereğli’nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunu da herkes görüyor. Zaman zaman söylüyorum; Ereğli’nin ağabeye ihtiyacı var. Ama bu söylem farklı yerlere çekilebiliyor. Bizim Türk geleneklerimizde, bir insana saygı gösterilmesi, değer verilmesi, bir önder ve bir yol gösterici olarak benimsenmesi anlamındadır. Bu ağabey söyleminin altında kimse farklı bir şey aramasın. Biz sivil toplum örgütleri zaman zaman yanlış işler de yapabiliriz, hatalarımız da olabilir. Bizim, hatalarımızı yüzümüze söyleyecek dostlara ihtiyacımız var.”
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » BARIŞ YOKSA, BAŞARI DA YOKTUR..!!!

SAYIN ERDEM,
SAYIN KELEŞ,
SAYIN LİKOĞLU,
SAYIN TETİKER,

HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDE, DİĞER TARAFI ÖTEKİLEŞTİREN BÖYLESİ BİR BÖLÜNMÜŞLÜK İLE GİDİLECEK BİR TSO SEÇİM SÜRECİNİN SONUCUNDA OLUŞACAK OLAN YENİ TSO YÖNETİMİNDEN EREĞLİ’ MİZİN BİRİKMİŞ DEVASA İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA POZİTİF YÖNDE ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR.

“TAKİP EDİLEN AMAÇLAR HİÇBİR ZAMAN KİŞİSEL OLMAMALIDIR." M.KEMAL ATATÜRK

KDZ. EREĞLİ’MİZİN İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ, TÜM GRUPLARIN KİŞİSEL AMAÇLAR PEŞİNDE KOŞMADAN, BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE “EREĞLİ’MİZİN ORTAK MENFAATLERİ” İÇİN “TEK VÜCUT & TEK YÜREK” ÇALIŞMALARIYLA MÜMKÜNDÜR. BUNUN DIŞINDAKİ FERDİ VE LOKAL TÜM GİRİŞİMLER HAVANDA SU DÖVMEKTİR. BOŞA ZAMAN KAYBIDIR.

“KAVGANIN KAZANANI YOKTUR, YA KAYBEDERSİNİZ YA DA DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ.” ALBERT EINSTEIN

ARTIK KİŞİLER, KURUMLAR VE ÖRGÜTLER ARASI KISIR POLEMİK, ÇEKİŞME, ÇATIŞMA VE KAVGALARI YAŞAMA LÜKSÜ KALMAYAN, HIZLA GÖÇ VEREN, EKONOMİSİ İYİCE DARALARAK TÜRBÜLANSA GİREN VE HERKESİN BU TÜRBÜLANSTAN BİR ÇIKIŞ YOLU ARADIĞI KDZ. EREĞLİ’MİZDE, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YAPILACAK OLAN KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİNDE;

GENÇ, VİZYONER GÖRÜŞLÜ, DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE DİNAMİK BİR EKİP İLE HİÇ BİR KİŞİ, KURUM VE ÖRGÜTÜ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HERKESİ KUCAKLAYAN,

AYRICA; OLUŞACAK YENİ TSO YÖNETİMİNDEKİ TÜM EKİP ÜYELERİNİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE "ORTAK AKIL" İLE “BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE” HAREKET ETTİĞİ, ŞEHRİMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA "VİZYONER ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLEN" BİR TSO YÖNETİMİ OLUŞUMU DİLEKLERİMLE...

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“BÜYÜK İŞLER, MÜHİM TEŞEBBÜSLER, ANCAK ORTAK ÇALIŞMA İLE TEMİN EDİLEBİLİR.” M. KEMAL ATATÜRK

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“BİR ARAYA GELMEK SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR. BİR ARADA KALMAK YA DA TUTMAK BÜYÜK BİR İLERLEMEDİR. BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSE GERÇEK BİR BAŞARIDIR.” HENRY FORD

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“SORUNLAR O SORUNLARI OLUŞTURAN DÜŞÜNCE DÜZEYİNDE ÇÖZÜLEMEZLER” ALBERT EINSTEIN

SÖZÜN ÖZÜ -4) “BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR” ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM “TWO HEADS ARE BETTER THAN ONE” BELKİ ANLARLAR.

TSO YÖNETİMİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN TÜM GRUPLAR ŞUNU ASLA UNUTMASINLAR Kİ; TEK KANATLA UÇULMAZ, TEK AYAKLA KOŞULMAZ.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü -   Ünal Savaş / 27 Nisan 2013- 21:27
 
IP   18.218.118.23  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır