Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Tat Metal OSB’ye cami yaptırıyor
Tat Metal OSB’ye cami yaptırıyor
 
   

     Temel atma törenine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, eski TBMM Başkanı ve AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ile çok sayıda işadamı, siyasetçi ve bölge halkı katıldı. Temel atma töreninde konuşan Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu temelini attıkları camide aynı anda 400 kişinin namaz kılıp ibadet yapabileceğini ifade etti.



Tatoğlu şunları söyledi: “Bugün burada büyük bir mutlulukla naçizane imarını üstlendiğimiz caminin temel atma töreni için toplanmış bulunmaktayız. Caminin taban alanı 230 metre kare olup 3 katlı yapının alt katı 120 metrekare çok amaçlı salon, diğer iki katı 400 kişinin ibadet yapmasına imkan sağlayacak bir cami olacak inşallah. Bildiğiniz gibi camiler cemaat ile şenlenir. Belde halkı ve OSB sakinlerinin bu kutsal mekânı dolduracaklarına inanıyorum. Hayırlısı ile camimizi altı ay sonra ibadete açmayı hedefliyoruz. Allah mescidimizi tamamına erdirip, içinde nice namazlar kılmayı nasip eder inşallah. Biz Tat Metal ailesi olarak bu projeyi gerçekleştirmemize vesile olan ve yapımında emeği geçecek herkese şimdiden şükranlarımızı ifade ediyoruz.”



     AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ise doğup-büyüdüğü ve eğitimini tamamladığı ilkokulun hemen yanı başına cami yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek camiyi yaptıran Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ile Hayrettin Yavuz’a teşekkür etti. Cami yapımından dolayı Tat Metal’in sahiplerini kutladığını söyleyen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise şöyle dedi: “Bu temelin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum Cenab-ı Haktan. Şunu söylemekte fayda var; hani deniyor ya ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın.’ Organize Sanayiye bakıyorsunuz hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, bu camiye bakıyorsunuz ölümü hatırlayın diye buna vesile oluyor. Bu anlamda Tat Metal ailesine şükranlarımı bir kez daha arz ediyorum. İnşallah bu temel atmadan sonra bu eser çok kısa zamanda tamamlanır. Cemaatinden razı olan bir cami olarak hizmetlerine devam eder. Hem OSB’ye hem de civarına hayırlı uğurlu olsun.”
     Eski TBMM Başkanı ve AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu’ndan Kozlu ile Zonguldak arsındaki sahil yolunda cami yaptırmasını talep etti. Toptan şunları kaydetti: “Sevgili Akın Bey kardeşim acaba Zonguldak ile Kozlu arsındaki sahil yolunda bir cami olmadığının farkına varıyordur Çaycuma’ya gelip-giderken. Sayın Valimizle konuştuk. Dedim ki, Tatoğlu ailesi orada da bir cami yapsa ne kadar güzel olur. Sayın Valimiz de dedi ki; üniversite öğrencileri Cuma namazı bile kılamıyor. İnşallah burada başlarız, orada devam ederiz. Bu hizmetlere hep beraber şahitlik etme imkânı buluruz. Ben burada yapılacak olan camide çalışacak olan işçi kardeşlerime kazasız, belasız çalışmalar diliyorum. Cami bittikten sonra burada ibadetini yapacak olan cemaatimize hayırlı ibadetler diliyorum. Tatoğlu ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili hocamız Ercan Candan’ın köyünde bulunmaktan da büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.”
     Yapılan konuşmalar sonrasında Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan tarafında dua edildi. Kurban kesiminin de tamamlanmasıyla birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.227.102.34  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır