Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Adliye Sarayı’nın inşası devam ediyor
Adliye Sarayı’nın inşası devam ediyor
 
   

     Yapımı süren Adliye Sarayı’nın inşaatında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkilisinden son durum hakkında bilgi alan AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. 8 milyon TL’ye mal olacak Adliye binasını 450 gün içerisinde bitirmek için çalıştıklarını belirten müteahhit firma sahibi Zühdü Özcan, “Adalet Sarayı’nın bitirilmesi için ihale süresi 500 gün. Bu süre 3. ayda başladı. İnşallah süresinde kazasız belasız bitireceğiz. Toplam keşif bedeli 8 milyon 250 bin lira. Toplam alanımız 12 bin 82 metrekare. Bodrum ile zemin kat ve üzeri 3 kat olmak üzere toplamda 5 kat olacak. Ereğli’nin ileride bölge ihtiyacına cevap verebilecek bir Adliye Sarayı yapıyoruz. Daha erken bitirme çalışmalarımız devam ediyor. Hava şartları el verdiğince bunu istiyoruz. Finans sıkıntımız olmaz, çünkü daha önce Adalet Bakanlığı’nda iş yaptık. Reyhanlı, İskenderun Adalet Sarayını yaptık ve genelde üniversitelere iş yapıyoruz. Türkiye’de şu anda en ciddi çalışan kurumların başında Adalet Bakanlığı geliyor. Hedefimiz 500 günden önce bitirmek.” dedi.



     “HÜKÜMETİN EREĞLİ’YE YATIRIMI 100 MİLYON’UN ÜZERİNDE”
     AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ise buradaki konuşmasında, hükümetin ilçeye 100 milyon TL’nin üzerinde kamu yatırımı yaptığını belirtti. Ereğli’yi hükümetin yatırımlarıyla şantiyeye dönüştüreceklerini daha önce açıkladıklarını anımsatan Çakır, şöyle dedi: “Ereğli’de iktidarımızın yapması gereken, yerel merkezi hükümetin yapması gereken tüm çalışmalarımız devam ediyor. Devrek Yol Ayrımı’ndaki köprülü kavşağımızı görüyorsunuz, hastane inşaatımız süratli bir şekilde devam ediyor. Bu yatırımlardan bir tanesi de burada incelemede bulunduğumuz Adliye Sarayı. Ereğli’de yıllardan beri Adliye Sarayı bir ihtiyaçtı. Bu hizmeti şu anda belli bir seviyeye getirdik, artık çalışmaları izlemeye devam ediyoruz. 8 milyonluk bir proje. Bunlar küçük rakamlar değil. Ereğli’ye AK Parti iktidarı olarak eski parayla 100 trilyon, yeni parayla 100 milyonun üzerinde bir yatırım getiriyoruz. 2014 yılına kadar bu yatırımların tamamı belli bir seviyeye gelmiş olacak. Hastane, köprülü kavşak, okullar, adliye sarayı, hemen karşısına vergi dairesi hizmet binası, liman başkanlığının 1 ay içinde açılışını yapacağız. Fen Lisesi için de 29 Temmuz demiştik, bu çalışmalarımız devam ediyor. Birileri bugüne kadar her zaman ‘Ereğli’ye bir şey yapmıyorlar’ diye eleştirilerini getirmişlerdir ama görüyorsunuz bunlar hepsi haksız eleştirilerdir. Bu söylemler Ereğli’ye tek çivi çakamayanların söylemidir. Artık Ereğli’de AK Parti güneşi doğmuştur. Karanlıkta kalanların, bugüne kadar Ereğli’yi karanlıkta bırakanların da artık gitme vakti gelmiştir.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » SAYIN ÇAKIR DEVREK-EREĞLİ YOLUNU DURUMU NEDİR ONUNLA DA İLGİLENSENİZ 2013 YILI ÇALIŞMALARI HALEN BAŞLAMADI ÖZELLİKLE SUBAŞI-ÇAYLIOĞLU ARASINDA HİÇ ÇİVİ ÇAKILMADI -   MURAT ÖZCAN / 09 Mayıs 2013- 23:21
 
IP   18.217.248.255  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır