Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Bölge Müdürü’nden bal ormanı incelemesi
Bölge Müdürü’nden bal ormanı incelemesi
 
   

     Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Zonguldak Bölgesi Arı Yetiştiricileri Birliği’nce (ZAYBİR) girişimleri yapılan ve Ereğli’ye bağlı Çaylıoğlu beldesinde belirlenen 50 dönümlük alanda incelemede bulundu. Çelebi, burada yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçen yıl Muğla’daki Arıcılar Birliği ile yaptığı toplantıyı hatırlattı. Bakan Eroğlu’nun, dünyada arıcılıkta Türkiye’nin ikinci sırada olduğunu, en kısa sürede ise birinci sıraya yükselme hedefi koyduğunu vurgulayan Çelebi şunları kaydetti: “Genel Müdürlüğümüz de bize bölgemizdeki Arıcılar Birliği ile temasa geçmemizi, bal ormanı olabilecek yerlerin tespitini yapmamızı istedi. Su durumu müsait, ilaçlama tehlikesi olmayan, arıların zarar göreceği yerleri belirleyip, en kısa sürede en az 2 adet bal ormanı oluşturulması talimatını verdi. Sağ olsunlar ZAYBİR bizden önce hareket ederek, ziyaretimize geldiklerinde bal ormanı oluşturma çalışmalarına başladıklarını bildirdiler. Biz de kendilerine destek sözü verdik. Bugün de belirlenen bal ormanı oluşturulacak 50 hektarlık alanda incelemelerde bulunuyoruz. Yaptığımız incelemede bölgenin bal ormanı olmaya müsait olduğu kanaatine vardık. Bundan sonraki süreçte Zonguldak Orman İl Müdürlüğü Odun dışı Şube Müdürümüz ve Ereğli İşletme Müdürümüzle birlikte yine bakanımızın taktiği olan takvim belirlemek suretiyle çalışmalar hızlandırılacak. Bugünden de süreyi belirlemiş olacağız. Ardından da hazırlanan projeyi Ankara’ya sunacağız. Temmuz, Ağustos aylarında da toprak işlemesinin bitmesi gerekiyor. Allah nasip ederse sonbahar aylarında da arıcılığa en uygun türleri seçmek şartıyla güzel bir bal ormanı kuracağız. Öncelikle 15 dönüm alana ceviz fidanı dikilecek, Ardından da verimli kestane alanlarını insan eliyle daha verimli hale dönüştüreceğiz. Bu işe ilgi gösteren, bizim buraya gelmemize vesile olan ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney ve yönetimine teşekkür ediyorum.”
     Çelebi’nin incelemelerinde Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Odun Dışı Şube Müdürü Yakup Varlı, Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, Ereğli Orman İşletme Müdür Yardımcısı İdris Tetik, bazı ZAYBİR yöneticileri hazır bulundu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.36.30  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır