Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık muhalefeti Allah’a havale etti
Posbıyık muhalefeti Allah’a havale etti
 
   

     Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya muhtarlar ve esnaflar katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilk olarak, Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda yaşananlar ve bu toplantının sonrasındaki gelişmeler hakkında yorumlarda bulundu. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde, Karadeniz Ereğli halkının verdiği oylarla Belediye Başkanı seçildiğini anımsatan Posbıyık, teslim aldıkları belediyenin o günkü şartlarda İller Bankası borçları, piyasaya, müteahhitlere ve asfalta olan borçlar ile Vergi Dairesi’ne olan borçlarla birlikte o günün bütçesinin yüzde 60’ı oranında borcu olan bir belediye olduğunu ifade ederek, Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni 2009 yılında bu borçlarıyla teslim aldığını, belediyenin bütçesinin yüzde 60’ına tekabül eden bu borçları ödediklerini söyledi.

     “PARA SIKINTIMIZ YOK”
     Geride kalan dört yıl içinde sürekli olarak da yatırımlar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Dört yıl içinde Karadeniz Ereğli’nin çehresini değiştirdik. Bugün itibarıyla, Belediye’mizin bütçesinin sadece yüzde 17’si kadar borçluyuz. Piyasaya, müteahhitlere, asfalta, Vergi Dairesi’ne, Sosyal Güvenlik Kurumu’na hiçbir borcumuz olmadığı gibi, yüksek ücret verdiğimiz işçilerimizin, taşeron işçilerinin maaş ve ikramiyelerini de zamanından önce ödemeye devam ediyoruz. Ayrıca toplu sözleşme yaptığımız memurlarımıza, aylık ortalama net olarak 800 TL de ek olarak ödeme yapmaktayız.” dedi.
     Karadeniz Ereğli Belediyesi bütçesinin yüzde 17’sine tekabül eden İller Bankası’na olan borcun, 10 milyon liralık bir yükümlülük olduğunu anlatan Posbıyık, bu borcun da 8 milyon lira maliyetli Alışveriş Merkezi İnşaatı ile 7 milyon lira maliyetli terminal binası inşaatından kaynaklandığını dile getirdi. Posbıyık, şöyle dedi: “Çevremizdeki tüm belediyelerin milyonlarca liralık borcu olduğu; işçi, memur ve taşeron işçilerinin maaşlarını ödeyemediği günümüzde, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin kasasının boşaldığını söyleyenleri gerçekten çok komik buluyorum. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin maddi açıdan hiçbir problemi yoktur. Gelirlerimiz, giderlerimizin çok çok üzerindedir. Hiçbir para sıkıntımız yoktur. Bununla birlikte de 2013 yılı yatırım programımızı yaptık.”



     “BANA DEĞİL HALKA KÖTÜLÜK YAPIYORLAR”
     Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin 2013 yılı programı çerçevesinde belirlenen hedef çalışma ve projelerini tek tek sayan Posbıyık, 8 aylık bir süreye yayılan altyapı hizmetleri ve projelerinin toplam maliyetinin 25 milyon lira tutarında olduğunu belirtti. Posbıyık, 2013 yılı içinde yaptıkları ve yapacakları tüm yatırımların bütçesinin de belediyenin kasasında peşin olarak hazır bulunduğunu söyledi. Buna rağmen belirledikleri plan dışında bulunan ve halktan gelen talep üzerine gerçekleştirmeyi düşündükleri üç temel projenin olduğunu ifade eden Posbıyık, bu talepleri karşılamak üzere, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki ve halen halk otobüslerinin kalkış noktası ve park alanı olarak kullanılan arsayı 13,5 milyon lira bedelle satışa çıkardıklarını anımsattı.
     Esnafların ve muhalefetin, arsa satışına değişik nedenlerle karşı çıkmasını anlayışla karşıladıklarını ve Emniyet Müdürlüğü yanındaki arsanın satışını iptal ettiklerini anlatan Posbıyık, şunları kaydetti: “Bu işlerin yapılabilmesi için İller Bankası’ndan 8 milyon liralık kredi almak amacıyla bir taslak hazırladık. Önümüzdeki günlerde de bu maddenin oylanması için konuyu Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’ne getireceğiz. Ne var ki, düzenledikleri basın toplantısında kullandıkları ifadelerden anladığımız kadarıyla AKP Grubu ile CHP’den istifa ederek ayrılan muhalif grup, 8 milyon lira borç almak için sunacağımız talebi reddedeceklerini ifade ediyorlar. Onlara buradan, ‘Canınız sağ olsun’ demek istiyorum. Siz kabul oyu vermeseniz de bir dahaki sene ben bu hizmeti yerine getirir ve halkımızı mutlu ederim. Ancak AKP Grubu’na ve muhalefet meclis üyelerine şunları ifade etmek istiyorum: ‘Siz Halil Posbıyık’a kötülük yapmıyorsunuz. Siz Bölücek, Hamzafakıhlı, Topçalı, Kıyıcak, Dağlar halkına; Belen ve Kışla sanayi sitelerinin esnafına ve çarşı esnafına kötülük yapıyorsunuz. Ve bu değerli insanları resmen karşınıza alıyorsunuz.’ Ben, Karadeniz Ereğli halkının menfaatlerine aykırı davranan ve onların iyiliğini istemeyen insanları Allah’a havale ediyorum.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.150.89  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır