Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Zonguldak’ta, ‘Hükümet istifa’ sesleri!
Zonguldak’ta, ‘Hükümet istifa’ sesleri!
 
   

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere hükümetten istifasını isteyen grup, olaylarla ilgili basına konan yayın yasağını da kınadı. “Reyhanlı Katili ÖSO Çetesinin Hamisi BOP Eşbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu İstifa” yazılı pankartla Madenci Anıtı’nda buluşan İP, TGB ve ADD’liler sloganlar atarak hükümetin dış politikasını da protesto etti. İP İl Başkanı Mehmet Uslubaş buradaki konuşmasında, “Erdoğan ve Davutoğlu derhal istifa etmelidir. Can pazarı haline gelmiş, oluk oluk kan akan sokaklar, parçaları dört bir yana savrulmuş cesetler. Reyhanlı kan ağlıyor. Türkiye kan ağlıyor. Hükümet tutuştu. Gazeteleri sansürledi. Televizyonları yasakladı. Ne oluyor, ne kadar ölü var, kaç yurttaşımız canını kaybetti, bilemiyoruz. Bir Hükümet düşününki, katilleri saklama telaşı içine düştü. Bir hükümet düşünün ki, ölülerimize bile sahip çıkmayı, görüntü almayı yasaklıyor. Neler olduğunu bilmemizi istemiyorlar.” dedi.

     “SUÇU MAZLUMLARIN ÜZERİNE ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”
     İngiliz BBC televizyonunun, El Nusra örgünün saldırıyı üstlendiği yönündeki haberini anımsatan Uslubaş, hükümetin katliamın büyüklüğünü saklamak istediğini söyledi. Uslubaş, şöyle devam etti: “Siz, Reyhanlı kan ağlarken, Türkiye kan ağlarken, düğünlerde eğlendiniz. Bunları görüyoruz. Millet bunları görüyor. Kafamıza mıh gibi çakıyoruz. Katiller, AKP hükümetinin beslediği Özgür Suriye Ordusuna bağlı El Nusra çeteleridir. Hükümet, topraklarımızı katillere açmış, onlara terör kampları kurmuş, beslemiş, eğitmiş, teçhizatla donatmış, mühimmat vermiş ve maaşa bağlamış. Bu katil sürüsü, AKP hükümetinin ve CIA’nın beslemesidir. Bunları, kardeşimiz Suriye’nin üzerine saldılar. Orada katliamlar yaptırdılar, komşu ülkemizi parçalamaya çalıştılar, çalışıyorlar. Şimdi bu katil sürüsü döndü, kendi topraklarımızda kendi yurttaşlarımızı katlediyor. Amaç ne? Amaç, katliamı Suriye devletinin üzerine atmak ve Suriye’yi emperyalistlere işgal ettirmek, parçalamak... Bu şer plan, Sadece Suriye’ye değil, Türkiye’ye de düşmanlıktır. Sadece Suriye’ye kan götürmez, topraklarımızı da kana bular. Sadece Suriye değil, Türkiye Cumhuriyeti de parçalanır dedik. İşte bugün yaşıyoruz. Bu şer plan, sadece komşumuza kan getirmedi. Reyhanlı kan gölüne döndü. Türkiye kan ağlıyor. Türk demeye utandığımız yandaş basın, hükümetin emrinde Türk milletine ve Türkiye’ye düşmanlık yapmaktadır. Türkiye’yi parçalamak isteyen merkezlerin emrine, emperyalistlerin emrine girmişlerdir. Olayı saklıyorlar. Failleri saklıyorlar. Suçu mazlumların üzerine atmaya çalışıyorlar. Bunlar düşmana hizmet ediyor.”

     “TÜRKİYE DAHA BÜYÜK TEHLİKELERE SÜRÜKLENİYOR”
     Reyhanlı’da yaşanan saldırılardan sonra Başbakan Erdoğan’ın imdadına PKK ile BDP’nin yetiştiğini ve Erdoğan’a siper olduğunu savunan Uslubaş, şunları kaydetti: “ ‘Hükümeti suçlamayın’ diyor. Onlar, aynı yolun yolcuları çünkü. Amerikan yağmurlarında beraber ıslandılar. Hükümet, patlamadan hemen sonra telaşla açıklama yapıyor. El Nusra ‘ben yaptım’ diyor ama onlar Suriye devletine saldırıyor. Olay yerinde inceleme yapmak, belge toplamak için kılını bile kıpırdatmıyor. Tersine delilleri dozerle ortadan kaldırıyor, yok ediyor. Kimi, neyi, neden saklıyorsunuz beyler? Sakladığınız Özgür Suriye Ordusu adlı çetedir. Sakladığınız Nusayri katilleridir. Amerika ziyareti öncesinde Suriye’yi işgal etmenin taşlarını döşemeye çalışıyorsunuz. Amerika’ya çağrı yapıyor, ‘Suriye’ye gir, destek’ oluruz diyorsunuz. AKP iktidarı, Amerika hesabına yürüttüğü Suriye’ye düşmanlıkla, Türkiye’yi daha büyük tehlikelere sürüklemektedir. Hatay’ı, Gaziantep’i, Şanlıurfa’yı yaşanmaz hale getirdiler. Terör kampları, topraklarımızda bomba olmuş, katliam olmuş, kan olmuştur. Bu terör yuvaları dağıtılacak, katliamların hesabını vereceklerdir. Reyhanlı katliamının sorumlusu, katilleri besleyen, maaşa bağlayan, ellerine silah veren ve eğiten hükümettir. Reyhanlı katliamının sorumlusu, katilleri saklayan, hedefi şaşırtan, BOP Eş Başkanı Erdoğan’dır ve onun Dış İşleri Bakan’ı Davutoğlu’dur. Tayyip Erdoğan’ı ve Davutoğlu’nu derhal istifaya çağırıyoruz.”
     Basın açıklamasının ardından hükümeti istifaya davet eden grup daha sonra alandan olaysız şekilde dağıldı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.14.246.254  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır