Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Mühürleme girişiminde Meclis üyeleri direnişi
Mühürleme girişiminde Meclis üyeleri direnişi
 
   

     Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve işyeri sahibi Aydın Karadağ, mühürlemeye yönelik kendisine tebligat yapılmadığı iddiasıyla zabıtanın mühürleme işlemine karşı çıkarak direndi. Bu dirence, aralarında AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile CHP ve AKP’li Meclis üyeleri de destek verdi. Belediye Zabıta Müdürü Atilla Çakar, gösterilen direnç karşısında olay yerine gelen polisten destek istedi. Çakar, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Nizam Balkan’ın, işyeri sahibi Karadağ ile görüşerek, zabıta ekiplerinin çalışmasına engel olmamasını istedi. Karadağ ise, “Belediye’den her hangi bir tebligat yapılmadı, iş yerimi kapattırmam.” sözlerini tekrarladı. Bu arada devreye giren Çakır, uygulamanın siyasi olduğunu savunurken, AKP’li Meclis üyesi Yusuf Kalay’ın da, “Gerekirse tutanak tutun, bizi kelepçeleyerek götürün. Bu kapatma işlemini yapamayacaklar.” şeklinde sözleri duyuldu.



Asayiş Büro Amiri Nizam Balkan, kısa süre olay yerinden ayrılıp, savcı ile yaptığı görüşme sonrası Zabıta Müdürü Çakar’a ‘zabıt’ tutacağını söyledi. Çakar ise zabıta ekiplerine verdiği talimatla dükkânı mühürlemek üzere harekete geçti. Aynı anda işyeri sahibi Karadağ ve onu destekleyenlerle ekipler arasında arbede yaşandı. Duruma müdahale eden Asayiş Büro Müdürü Balkan ise yasal işlem yapmak üzere direnenlerin kimliklerini topladı. Gelişmeleri tekrar Çakar’a anlatan Balkan’ın iknası üzerine zabıta ekibi olay yerinden çekildi. Ekipler, bu kez aynı güzergâhta olan bazı işyerlerine de mühürleme işlemi yapmak istedi. Yine Belediye Meclis üyelerinin işyerlerine sahip çıkması ve işyeri sahiplerinin de ‘mühürletmeyeceğiz’ söylemleri üzerine polis yine tutanak tanzim etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.89.85  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır