Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Grizu şehitleri dualarla anıldı
Grizu şehitleri dualarla anıldı
 
   

Maden ocağı önünde kurum, sendika yöneticileri ve vardiya işçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, 165 yıldır kömür üretimi yapıldığını hatırlatarak, “İşçi gücüyle sürdürdüğümüz çalışma biçimini, havzanın jeolojik şartlarının teknoloji kullanımına izin vermemesinden kaynaklanıyor. Kurumumuza bağlı Amasra Müessese Müdürlüğümüzde ilk defa makinenin kazı yaptığı bir sistemi deniyoruz. Bunu başarırsak havzanın diğer müesseselerinde de bu işi yaygılaştırıp iş güvenliğini önemli ölçüde tesis edeceğimize inanıyorum. İşçi sağlığı ve iş güvenliği bütün çalışanların el ele vermesiyle sağlanabilecek olgudur. Kazaları ancak bu şekilde önleyebiliriz.” dedi. İş güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu ve bunun için yeraltında taşeronlaşmaya son verilmesi gerektiğinin altını çizen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş da şunları kaydetti: “İşçimizin sağlığı hiçbir şeyle ölçülemez. Ancak bütün uyarılarımıza rağmen taşeron sisteminin TTK´da uygulanmasıyla bu tür üzücü kazaları daha sık yaşamaya başladık. Yer altında bu uygulama olmaz. Umarım bu olayların bir daha yaşanmaması için gereken adımlar atılır.”
Programda konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi. Daha sonra 30 maden şehidi için mevlit şekeri dağıtıldı.

OLAY
TTK Kilimli beldesi Karadon Mahallesi’nde bulunan Karadon Müessesesi Maden Ocağı’nın eksi 540 kodunda, 17 Mayıs 2010 yılında grizu patlaması sonucu 30 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Olayın 4. günü işçilerden 28’inin cesedine ulaşılmış, Dursun Kartal ve Engin Düzcük isimli işçilerin cenazeleri ise 8 ay sonra bulunmuştu. Olayla ilgili yargı süreci devam ediyor.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.12.172  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır