Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Haberal’ın tutukluluğu akıl ve vicdan dışıdır”
“Haberal’ın tutukluluğu akıl ve vicdan dışıdır”
 
   

     Tüm Öğretim Elemanları Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu olarak üniversite mensuplarının savunmalarını izlemek üzere Silivri’de bulunduklarını belirten Doç. Dr. Cüneyt Akalın, duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın son savunmasını izlediklerini ifade etti.
     Akalın, şunları kaydetti: “Sabah Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın savunmasını izledik. Burada pek çok sayıda üniversite mensubu değerli dostumuz, hocamız var. Ve TÜMÖD’ün kurucusu Prof. Dr. Yalçın Küçük, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, araştırma görevlisi Mehmet Perinçek arkadaşımız tutuklu olan dostlarımızdır. Öte yandan Prof. Dr. Emin Gürses, Bursa Üniversitesi Rektörü Mehmet Mustafa Yurtkuran, Prof. Dr. Ferit Bernay, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Prof. Dr. Erol Manisalı daha sonra savunmalarını verecekler. Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın savunmasını izledik. Tabii, hem kendisi, hem de avukatları savunma yaptılar. Çok dikkat çekici, hakikaten etkileyici rakamlar… Tam bin 100 böbrek nakli, 320 karaciğer nakli yapmış Sayın Hocamız. Bin 500’e yakın da bilimsel katkıda bulunmuş. Böylesine dünya çapında değerli bir bilim adamı olan hocamızın bu koşullarda tutulması akıldışı, vicdan dışıdır. 50 aydır içeride tutuluyor. Hocamız güzel bir savunma yaptı. ‘Aslında daha önce söylediklerimi tekrarlayacağım’ dedi. Ve gerçekten öyle yaptı. Öte yandan meslektaşımız, Türkiye’nin en önemli ceza hukuku otoritesi olan Köksal Bayraktar da esas hakkındaki mütalaayı yerden yere vurdu. Cebir ve şiddet unsurunu sorguladı. Özel kastı sorguladı. Ve hakikaten tüm iddiaları teker teker çürüttü. Prof. Dr. Haberal açısından da cebir ve şiddet olsa olsa ameliyat yaparken neşter kullanmasıdır. Dostlarımızı mümkün olduğu kadar yalnız bırakmamak için tüm üniversitelerden binlerce meslektaşımız adına, burada olduğumuza inanıyoruz. Adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanıyoruz. Ama burada hukuk ve adalet yok. Bir yandan tüm bunlar tartışılıyor, bir yandan da günü geldiğinde adaletin mutlaka tecelli edeceğine olan inancımızı korumak istiyoruz. Diğer yandan da, esas büyük yargıcın halkın vicdanı olduğunu herkese hatırlatmak istiyoruz.”
(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.121.156  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır