Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Reyhanlı saldırısı protesto edildi
Reyhanlı saldırısı protesto edildi
 
   

     Grup adına basın açıklaması yapan Özkan Ateş, acının dili olmayacağını, Doğuda da Batıda da yaşansa yüreklerde aynı şekilde hissedileceğini söyledi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamlarından birinin yapıldığını ifade eden Ateş, şunları kaydetti: “Saldırı, doğrudan yöre halkını hedef almıştır. Bizler bu vahşeti çok iyi tanıyoruz. Suriye ve Irak’ta buna benzer mezhep çatışmalarını kışkırtıcı yüzlerce saldırı her gün yaşanmaktadır. İşin daha trajik yanı hayatını kaybeden vatandaşların sayısının halktan gizlenmesi için hükümet yetkililerince yapılanlardır. Hastanelerden aldığı bilgilerle gerçek sayının 177 olduğunu açıklayan gazeteci Ferdi Özmen aynı gece tutuklanmıştır. Sağlık Bakanı ise olayda ölenlerin sayısının 53 olduğunu söylemiş, İçişleri Bakanı ise olayın üzerinden 24 saat geçmeden saldırının faillerinin belli olduğunu dile getirmiştir. Bu açıklamalar akıllarda, bu istihbaratın neden patlamalar öncesinde olmadığı sorusunu doğurmuştur. Ki Reyhanlı sokakları Suriyeli çetelerle dolu vaziyettedir. İşin en garip tarafı Reyhanlı’da bulunan 77 mobese kamerasının çalışmaz durumda olmasıdır. Acaba Suriye’ye yönelik bir saldırı, savaş girişimi mi yaratılıyor? Hatay ve diğer sınır illerimizin El Kaide, El Nusra ve Özgür Suriye Ordusu’nun üssü haline getirilmesi Reyhanlı katliamının zeminini oluşturmuştur. Bu katliamın tüm siyasi sorumluluğu baştan itibaren Suriye politikasında savaş çığırtkanlığı yapan AKP hükümetinindir.”
     Konuşmanın ardından grup, bir süre daha slogan atıp ve türküler söyledikten sonra dağıldı. Gösteriye bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.220.126.5  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır