Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İşte Haberal (Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ömür Boyu 7 Gün/24 Saat Yaşamı)
İşte Haberal (Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ömür Boyu 7 Gün/24 Saat Yaşamı)
 
   

     CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, ‘Suçum Ne?’, ‘Belgelerle Silivri Gerçeği’, ‘Belgeler ve Gerçekler’, ‘Ülkemize hizmetin bedeli bu mu? Ağırlaştırılmış müebbet’ kitaplarının ardından, 5. kitap ‘İşte Haberal (Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ömür Boyu 7 Gün/24 Saat Yaşamı)’ yayımlandı.
     4 yılı aşkın süredir özgürlüğünden yoksun olan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ilk kitabı ‘Suçum Ne?’de, mahkemeye verdiği savunması halkın takdirine sunuldu. İkinci kitap ‘Belgelerle Silivri Gerçeği’ndeyse Haberal, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in tedavi süreciyle ilgili gerçekleri, somut belgeler ışığında, yorumsuz olarak kitaplaştırdı. Prof. Dr. Haberal’ın üçüncü kitabı ‘Belgeler ve Gerçekler’de ise, gözaltına alındığı günden itibaren yaşadığı sağlık sorunları, sağlık raporları, ifadesinin video konferans yoluyla alınması ve bu sırada yaşadığı sağlık sorunları belgeleriyle ortaya konuldu. Dördüncü kitap Ülkemize hizmetin bedeli bu mu? Ağırlaştırılmış müebbet’te de, Prof. Dr. Haberal’ın avukatlarının, 18 Mart günü açıklanan Ergenekon Davası mütalaasına yanıtlarına yer verildi.



     AKYOL: BU KİTAP ULUSAL BİR BORÇTU
     Beşinci ve yeni kitap da, Bütün Dünya Genel Yayın Yönetmeni, Haberal’ın Basın Sözcüsü Gazeteci-Yazar Mete Akyol tarafından hazırlanarak yayımlandı. Haberal’ın eğitim yılları, akademik başarıları, tıp alanında imza attığı ilkler, ödülleri ve ülkeye kazandırdığı eserlerin yanı sıra, Zonguldak milletvekili seçilmesine de bir bölüm ayrıldı. Gazeteci-Yazar Mete Akyol kitaptaki önsözünde, şu ifadelere yer verdi: “Haberal’a karşın, işte Haberal… Prof. Dr. Mehmet Haberal, övünmekten de, övülmekten de hoşlanmaz. Daha açık söyleyeyim: Prof. Dr. Mehmet Haberal, övünmekten de, övülmekten de rahatsız olur.
     Onun bu özelliği nedeniyle Türk milleti, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tanıması gerektiği düzeyde tanıyamamış, bu değeriyle övünmek hakkından yoksun kalmıştır. Dünya çapındaki başarılarının bile coşkusunu ve gururunu, “Elimden gelen her şeyi, milletim için yaptım” tümcesiyle 75 milyona bölen ve böylesi üstün başarılarına bile tüm ulusu paydaş yapan Prof. Haberal’ın, bu olağanüstü alçakgönüllülüğü nedeniyle yerine getirmediği önemli bir ulusal görevini, şimdi ben yerine getirmeye çalışıyorum. Rahatsız ettiğimin ayırdında olmama karşın onu Türk milletine tanıtmak sorumluluğunu kendi kendime üstleniyorum. Otuz yılı aşkın süredir üzerine toz kondurmadığımız can dostluğumuzun en zor saatlerini yaşayarak “Haberal’a karşın Haberal’ı anlatmaya çalıştığım” şu an tek tesellim, ikimiz için de bu görevin ulusal bir borç olduğuna içtenlikle inanıyor olmamdır. Bu kitabı sizi övmek için değil, hocam; Türk milleti karşısında kendinizi savunmak durumunda kaldığınız bir ortamda, sizi milletinize, milletimize tanıtmak için hazırladım. Lütfen rahatsız olmayın. Biliyorsunuz, biliyoruz: Bunlar da geçecek…”

     DURUŞMA SALONUNDAKİ KARŞILAMA ANI…
     Diğer yandan, Haberal’ın yaşamının anlatıldığı ‘İşte Haberal (Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ömür Boyu 7 Gün/24 Saat Yaşamı)’, Haberal’ın mahkemedeki son savunmasını yaptığı 17 Mayıs günü, duruşmayı izlemeye gelen dostlarının, Başkent Ailesi üyelerinin ve sevenlerinin de elindeydi. Haberal’ın savunmasını yaptığı duruşmayı izlemek üzere Silivri’ye giden bir grup Haçapitli de, üzerinde Haberal’ın fotoğrafının, arkasında da ‘Haçapit’ yazısının bulunduğu t-shirtleri giydiler. Sabah duruşma başladığında ve Haberal duruşma salonuna adım attığında, hep birlikte ayağa kalkan izleyiciler, ellerindeki kitapları yukarıya kaldırarak Haberal’ı selamladı. Haberal, kendisini alkışlarla karşılayan izleyicileri ve dostlarını görünce duygulandı. Haberal duruşma başlamadan önce son olarak da, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile el ele tutuşarak bir kez daha izleyicileri selamladı.





(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.148.103.219  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır