Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çakır: Yatırımcının önünü açacağız
Çakır: Yatırımcının önünü açacağız
 
   

     AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, OSB’de yeni yatırım yapan OBAL Alüminyum Fabrikası, Yahyaoğlu Döküm Fabrikası ve Hirahavlupan Fabrikasını ziyaret ederek, firma sahiplerinden bilgi aldı, partilerinin desteklerini iletti. 30 milyon TL’lik bir yatırıma başlayan Obal Alimünyum Fabrikası Ortağı Zafer Çakır, işletmenin yeni kurulduğunu ve tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde 300 kişiyi istihdam edeceğini söyledi. Hammaddenin yurt dışından ithal edildiğini ifade eden Zafer Çakır, üretilen malzemenin de yurt dışına ihraç edildiğini belirterek, “Otomotiv sanayi, yapı sektörü, toplamda 30 milyonluk bir yatırım, aylık üretim kapasitemiz bin 200 ton. Bir çok sektöre yan sanayiye profil olarak hammadde konusunda üretim yapıyoruz. Boyahane ve profil olarak faaliyetteyiz. Bu tesisi kurmaya başlayalı 13 ay oldu. Yatırımlarımız sürüyor. Şu an istihdam olarak 70 kişi çalışıyoruz. 2-2,5 ay içinde kısım kısım bölümlerimiz hizmete girdikçe toplamda 30 milyonluk bir yatırımla 250-300 kişilik bir istihdam sağlayacağız.” dedi.



     Hirahavlupan Fabrikasını da ziyaret eden AKP heyetine firma sahibi Şaban Bayrak bilgi verdi. Yatırım tamamlandığında 95 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Bayrak, “İran, Azerbaycan, İngiltere ve Almanya’ya şu an ihracat yapıyoruz. Yüzde 60’ı şu an iç piyasa ama kapasitemizin yüzde ellisiyle çalışıyoruz. 1-2 bölüm daha yatırımımız var, onlar da tamamlanınca yüzde 90 kapasiteye çıkacağız. 3,5 milyon TL bir yatırım karşılığında çalışan sayımız da 95’e çıkacak.” dedi. AKP heyeti OSB’de döküm üzerine yeni bir fabrika kuran Yahya Yahyaoğlu’nun tesislerini de gezerek bilgi aldı. 125-150 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyleyen Yahya Yahyaoğlu, “Yahyaoğlu Çelik Döküm A.Ş, uzun yıllardan beri imalat ve çelik yapı işi yapıyorduk. Fakat yılbaşından itibaren bu döküm işine bir yatırım yaptık. Bu pazarda da biz pay almak istiyoruz ve bunun için aylık 200 ton döküm dökebilen bir kapasitede tesis kurduk. Şu an elimizde raylı sisteme dayalı siparişler aldık. İlk işimizi Kardemir’e yapıyoruz. Asıl amacımız yurt dışına ihraca dayalı ürünler üretmek. Bu konuda da hızla ilerliyoruz. 25 kişi tek vardiyayla başladık ve 3 vardiyaya çıkarıp yeni istihdam sağlayacağız. 125-150 kişiye istihdamımız artacak.” dedi.

     ÇAKIR: YATIRIMCININ YANINDAYIZ
     OSB’de yapılan ziyaretleri değerlendiren AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli’de yaşanacak bazı kan değişiklikleriyle birlikte çok güzel şeylerin olacağını belirterek, şunları kaydetti: “AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı olarak Belediye başkanlarımızla, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte OSB’ye, Ereğlimize çivi çakan, yatırım yapan insanları yerlerinde ziyaret ederek Ereğli halkı adına kendilerine teşekkür edelim istedik. Ereğli’ye kim bir çivi çakacaksa katkı koyacaksa biz onun yanında oluruz. Bundan sonra sorunlarında, isteklerinde, bürokrasiyi daha hızlı aşmalarında zaman kaybını en aza indirmeleri noktasında her türlü katkıyı vermek için buradayız. Ereğli’de çok güzel şeyler oluyor, bazı kan değişiklikleri sağlandıktan sonra Ereğli’de çok daha güzel şeyler olacak. Bu organize sanayi bölgesi doldurulduğu zaman Ereğli’de işsizlik sorunu en aza indirilmiş olacaktır. Bunun alt yapısıyla da biz uğraşıyoruz. OSB’yle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dışarıdan getirmek istediğimiz yatırımcılar var. Görüşmelerimiz sürüyor, inşallah Ereğli için iyi olur.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » bırakın boş boş konuşmayı .ereğli için bugüne kadar ne yaptınızki konuşuyorsunuz.ereğlinin önünü tıkamaktan başka -   ömer koca / 25 Mayıs 2013- 13:05
 
IP   3.148.104.149  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır