Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Oto hırsızlarına ‘Transfer’ operasyonu: 15 gözaltı
Oto hırsızlarına ‘Transfer’ operasyonu: 15 gözaltı
 
   

     Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada bir çetenin izine rastladı. Yaklaşık yedi ay süren çalışmaların ardından çete üyelerinin kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, oto hırsızlığı yapmak, çalıntı araçların motor şasi numaralarını değiştirmek suretiyle resmi belgede sahtecilik yapmak gibi suçlara karıştığını belirlendi. Ardından Ankara, Zonguldak, Şanlıurfa, Karabük ve Bolu illerinde ‘Transfer’ kod adlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 15 kişi gözaltına alınırken 21 adet çalıntı otomobile el koyuldu. Ayrıca çetenin hırsızlıktan elde ettiği değerlendirilen LCD televizyon ve dizüstü bilgisayar gibi eşyalar ele geçirildi. Bu arada bir otomobilin çalınmasının, güvenlik kameralarına yansıdığı belirlendi. Çetenin, çalıntı arabaları Şanlıurfa’ya götürdüğü ve buradan Suriye’ye geçirmeye çalıştığı ortaya çıktı.
     Otomobillerin yanı sıra ikametlerden de hırsızlık yapan çete üyelerinin aralarında kullandığı şifreler de dikkat çekti. Evden hırsızlık için ‘çürük malzeme, gevşek iş’, hırsızlığa çıkamayacaklarında ‘hava yağmurlu’, çalıntı otomobilde ‘bayan yolda, boyanacak araç’, otomobil iyi ise ‘mavi’, kötü ise ‘siyah’, çalıntı arabayı teslim için ‘cenazeyi gömdük’ gibi şifreler kullandıkları belirlendi. Elebaşının, hırsızlıkların ardından çete üyelerine televizyon, bilgisayar ve cep telefonu gibi hediyeler verdiği anlaşıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 zanlı, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.175.101  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır